Triss

Imorse skulle en man skrapa triss på nyhetsmorgon. Han hade tidigare varit uteliggare och missbrukare och bodde nu i lappland i ett hus utan el för att han inte kunnat betala sin elräkning. Tidningarna skrev om honom och de gjorde värsta affären av hans tragiska öde och undrade hela tiden hur det kändes att äntligen få tillbaka elen osv.
 När han hade skrapat fram sin vinst så ringde de upp elbolaget från studion och frågade om han skulle få tillbaka sin el nu med en gång. Damen på elbolaget svarade att självklart skulle han få sin el så fort han betalat sin skuld och passade samtidigt på att gratulera till vinsten. Dom i studion kunde inte fatta varför de inte kunde ge honom elen tillbaka redan idag nu när de visste att han blivit miljonär, men hon framhärdade på ett trevligt sätt att så fort skulden var betald så naturligtvis skulle han få el. Till slut blev det nästan pinsamt när de inte kunde ge sig.
 Det är väl självklart att han först måste betala sin skuld. Det finns väl inga garantier att han betalar bara för att han fått pengar. Det finns många som har pengar men ändå skiter i sina räkningar så jag hade tyckt att det varit oansvarigt om de behandlat honom annorlunda bara för att han råkade vinna ett par miljoner.
 Jag blev imponerad över hur proffsigt hon bemötte kritiken trots allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0