Idag åker vi

Efter jobbet bär det iväg till Ullared.
Av nån underlig anledning vaknade jag pigg och utan huvudvärk imorse. Kan det ha nåt samband?
Det ska bli riktigt skönt att få lite miljöombyte. det behövs inte mycket för att man ska få nya krafter.

Nicko har varit på lan i tre dar

Dom hade nåt påsklan på Bryggaren som han var på. Igår kom han äntligen hem. Vi har sett till att han kommit hem en gång om dan så vi sett att han mår bra men för varje dag blev han mer och mer sliten.
Igår var han blek som ett lik och fet i håret. Han har antagligen knappt sovit dom här dagarna så idag lär han aldrig vakna.
Nån gång när han hade sovit var det nån av "kompisarna" där som kletade ett tuggummi i hans hår så jag fick klippa lite. Inte konstigt om man inte vågar sova då när man inte vet vad dom andra gör medan man ligger där.
Alla ungar sitter klistrade framför långa rader av datorer i tre dar och dricker joltcola och äter chips. Jag gillar det inte men det är väl för att jag är gammal. På min tid hade man inga datorer ens. Nu har man inget liv istället.
Inte om man heter Nicko i alla fall. Koffe och Kim är inte ens i närheten av Nickos timmar framför skärmen men Fabbe blir nog ett datafreak.
Jag ska nog ta mig en ordentlig funderare innan det blir tal om lan igen för det skicket som jag fick hem min son i kan inte va bra.

Imorgon blir det Ullared

Jag och Åsa ska åka till Ullared imorgon eftermiddag och sova över i stuga.
Sen blir det shopping hela lördagen. Ett och ett halvt dygn utan barn!
Jag känner mig inte riktigt frisk än men när det är shopping på gång så ska det nog kunna bli bättre. Jag har bara en hemsk huvudvärk på mornarna men efter en panodil så är jag på benen.

Jag skjutsade Kim till ett möte imorse och sa till småbarnen att va klara när jag kom tillbaka igen så skulle jag skjutsa dom till skolan.
Emil hade utnyttjat tiden till att göra sig iordning i håret. Han hade rotat fram sitt vax. Hela deras rum stank av vax och hans hår blänker. Vad säger man? Det blir nog ingen mössa idag i alla fall för då sabbar han ju frissan. Han kunde knappt sätta på sig glasögonen ens.

Igår var det nästan lite otäckt tyst hemma

Nicko är och lanar i tre dar så hans rum är för en gång skull tomt. Annars brukar det ju stundtals vara 8 ungar med datorer där på loven.
Koffe var hos David med sin data.
Ronnie hade inte en enda kompis i garaget för en gångs skull.
Det var bara jag, Ronnie, Kim, Fabian och Emil hemma. Det är så jag nästan blir nervös när det är så tyst och lugnt hemma.
Jag har ju inte känt mig ok på ett par dar nu så det kom ganska lägligt. Känner jag mina barn rätt så är det snart full fart hemma igen så jag njuter av tystnaden när jag får den.

Fabian och Emil tog sig en ledig dag idag

Dom hade ingen lust  alls att gå till fritis idag så efter lite övertalning gick deras snälla storebror Koffe med på att dom fick stanna hemma med honom idag.
Dom tycker att det är fruktansvärt orättvist att dom måste gå till skolan på lovet. Jag kanske skulle omskola mig till lärare så jag kunde va ledig på loven. Jag ska fundera på det. Annars får jag väl bli lyxhemmafru men då måste jag nog byta man för med den jag har så är det inga lyxinkomster direkt.

När jag åkte till jobbet förut var det ett hemskt snöoväder på vägen. Det är ju snart April så det kunde gott va lite bättre väder.

Mina korta influensor

Jag blir ju som sagt sällan sjuk så det är alltid jag som får ta hand om resten av familjen jämt. En vinter var det jag som fick hög feber. Lite glad blev jag ändå över att för en gångs skull va den som satt i soffan med min filt och huttrade och tyckte synd om mig själv medan alla sprang mina ärenden. Alla i familjen gjorde allt jag bad om och när jag kände att febern stigit för mycket bad jag ronnie om en panodil.
När panodilen kommit ut i kroppen försvann febern och kom aldrig mer tillbaka.
Det var min influensa det året. Två timmar feber. Ingen tyckte det var kul att passa upp på mig när det inte var synd om mig längre.
En annan gång fick jag en fruktansvärd maginfluensa vilket också händer ytterst sällan. Strax efter min brutit ut var det Ronnies tur och sen resten av familjen. Den enda som var frisk var Fabian som var mindre än ett år och kröp omkring på golvet och grät för att ingen kunde ta hand om honom. Som tur är så är mina maginfluenser precis som mina andra sjukdomar. Ett par timmar och sen är jag frisk så det blev att ta hand om alla spyhinkar för mig sen när jag lagom kunde stå på benen igen,
Jag är ändå tacksam över att bli så lindrigt sjuk. Men jag ska väl inte ropa hej än för än är jag ju inte kry för den här gången.

Idag känns det bättre

Ronnie åkte ut och öppnade åt mig imorse så jag låg kvar i sängen till halv tolv. Det var underbart.
Som tur är så har jag en förmåga av att jag bara blir sjuk i en dag eller två. Idag känner jag fortfarande att det inte är hundra procent bra men en väsentlig skillnad. Barnen blev tillsagda av sin pappa att låta mig ligga kvar i sängen idag så varje gång Emil sa ett knyst hörde jag Fabian hysha på honom för att mamma sover. Dom har varit änglar hela morgonen

Nu närmar sig klockan sex

Jag tycker om mitt jobb faktiskt men idag är det segt.
Funderar på att ta en bio direkt efter jobbet. Enda stället där jag får va alldeles ifred.
Imorgon är stora resdagen och då ska jag va pigg och glad. Det är en av dom roligaste dagarna på våren.
Annett åkte på en av dom tråkigaste dagarna igår. Det finns inte en kund så långt ögat når efter klockan två på påskafton. Då sitter väl alla hemma och äter gott antar jag.
Nu ska (gnälliga) jag förbereda stängningen och förhoppningsvis va på mycket bättre humör imorgon.
Ha en bra kväll.

Ronnie och barnen är och åker cross

Ovanligt eller hur?
Jag pratade med min man i morse och talade om att jag känner mig halvt svimfärdig. Jag tror att jag lite naivt hoppades att han skulle tycka synd om mig och kanske lösa av mig eller nåt. Men ack vad jag bedrog mig. Klart att han inte kan ställa in en crossdag när jag inte ens är dödssjuk eller avsvimmad. Dom har ju bara åkt igår med så det är ju klart att dom måste få dagens ranson med.
Jag har ändå den turen att det är lugnt på vägarna idag så det går nog rätt ok.
Jag har börjat nerräkningen till jag kan stänga. Bara 4 och en halv timme kvar.

Jobbardag idag

Jag har inget emot att jobba idag egentligen om det inte vore för att jag känner mig sjuk.
Jag är yr och lite illamående som när man är åksjuk typ. Inte så att jag behöver kräkas men det är nog av yrseln.
Det kommer bli en lång dag idag.
För första gången hoppas jag på väldigt lite kunder.
Det är väl en influensa på gång. Jag som aldrig är sjuk.

Väntar på potatisen nu

Vi snart äta påskmat. Det känns som man nyss åt det här. Det är ju som ett minijulbord. Eftersom det tillhör vid påsk så får jag väl äta och se glad ut
En stor del av min familj har varit på crossbanan hela dan som vanligt. Det var invigning på den nya banan i stan. En underlig dag att ha invigning på.
Koffe valde att avstå idag eftersom det snöar och han inte ville bli sjuk. Kul att jag har nån vettig son i alla fall som har lite självberavelsedrift. Dom andra hade åkt i snön och var alldeles lyriska när dom kom hem.
Imorse vid halv åtta väckte Emil mig och ville rusa ut och se om påskharen hade varit och gömt ägg än. Påskharen ( Ronnie) hade inte vaknat än så jag hade fullt upp med att hindra honom så haren fick göra sitt jobb först. När jag sa till barnen att det var fritt fram att leta så rusade dom ut. Trots att dom är 6 och 8 år så tror dom på fullt allvar att det verkligen varit en påskhare här inatt. Dom letade efter harspår i snön men när dom inte hittade nåra kom dom fram till att det antagligen hade snöat över spåren.
Det enda dom tyckte var underligt var hur jag hade lyckats köpa likadan ägg till dom stora barnen som påskharen. Vi hade nog gått till samma affär han och jag.

Ha en fortsatt trevlig påsk allihopa!!

Vi var på bio

Ann-Kari, Nicko och jag var och såg Angel på bio. Den hade biopremiär igår och hade Helena Bergström i huvudrollen.
Jag tänkte att med henne så kan inte filmen misslyckas men ack vad jag bedrog mig.
Det var nog ärligt talat den absolut sämsta film jag sett på bio nån gång.
När Ann-Kari frågade mig vad klockan var så tittade jag länge på den innan jag fattade att det bara hade gått en timme för det kändes som tre timmar minst.
Det hände absolut ingenting!
Dom tjafsade och skrek genom hela filmen.
Jag kan definitivt avråda alla som tänkt att se den. Ta en annan film. Jag skulle hellre se en eftermiddagsvisning av spöket Laban.

Fick samtal från skolan förut

När jessica och jag satt på fiket fick jag ett telefonsamtal från Emils fröken.
Fröken:- Ja hej det är Jessica. Jag har haft en dust med Emil nyss. Vi var ute på rast och då hade han kissat på sig så jag tog med honom in för att byta byxor men det visade sig att han bara hade ett par mjukisbyxor på facket och dom vägrade han att sätta på sig.
Jag:- Varför?
Fröken:- Han vill bara ha jeans säger han så enda sättet att han gick med på att sätta på sig dom var att jag lovade att ringa och upplysa dig om att han hade mjukisbyxor på sig nu. Så nu har jag ju gjort det.
Jag:- ??? Ok men om han kissar på sig så får han väl ta vad som bjuds så om han tror jag ska tycka synd om honom så misstar han sig. Hahaha
Fröken:- Ja men nu har jag gjort som han sa i alla fall. Hejdå.
Jag:- Ja hejdå då.

Sen när har en sexåring en sån makt över en fröken? Och så undrar dom varför ungarna spårar ur i skolan!

Påsk

Jag är ledig fredag och lördag så jag har en känsla av att det blir till att äta i två dar. Hela påsken går ju ut på att äta godis och ägg.
Jag var och påskhandlade imorse vid åtta så jag har det gjort.
Efter handlandet hade jag frukostdejt med Jessica och Kim hade en egen frukostdejt. Jag började jobba elva och slutar nån gång ikväll.( det är en sån dag när många reser så jag vet inte när jag kommer härifrån). Vid nio ska jag på bio så den här dan är utstakad till max.
Det är ändå en del bra saker så det gör inte så mycket att va fullbokad då.

Det är ett mysterium nu

Fabian började gråta och sa att det var inte han som ringt samtalen. Han påminde mig om att han faktiskt varit hos Saga vid tre. Jag gick in på min blogg och kollade för jag minns att jag höll på med inlägget med att jag var crossänka när han kom hem och det var enligt inlägget vid 15.40 så han hade rätt.
Det innebär att det var bara jag hemma och jag har verkligen inte ringt.
Vad gör man nu? Det är ju bevisligen ingen som ringt dom där samtalen då så vad är det som händer?

Vi har periodvis haft höga telefonräkningar

Det började i julas med att Nickos mobilräkning sköt i höjden. Det visade sig att han hade ringt nåt nummer som kostade 50kr per gång och då fick man nyt liv till sin gubbe på datan eller vapen.
Naturligtvis blev jag vansinnig och hans månadspeng blev indragen tills det var betalt.
Innan han hunnit betala av den räkningen dök hemtelfonräkningen upp och där fanns det nya såna samtal.
Nytt samtal med Nicko där han gapade och skrek att : - Det är ju inte jag ju!!! Fråga Koffe nån gång och inte bara mig jämt!!!
Jag trodde honom inte eftersom koffe inte ens spelar det där spelet så det blev förlängt med indragen månadspeng. För att förhindra fler incidenter på hemtelefon så spärrade jag den för alla betalsamtal.
Nu trodde jag att det var över men inte då.
Idag gick jag in på min mobilräkning och såg att den växt märkligt fort på sista tiden. Jag sökte igenom mina samtal och hittade 100kr till samma nummer igen.
Första tanken var självklart Nicko men när jag kollade närmare på datumet så visade det sig att samtalen är ringda i söndags vid den tiden då alla utom Fabian och jag var på crossbanan!
Det var alltså min lilla lilla fabian som var så försigkommen så han har nallat min mobil och ringt dessa dyra samtal!!
Frågan nu är ju bara om Nicko faktiskt talade sanning när han sa att han var oskyldig sist. Det blir förhör med Fabian idag och antagligen en ursäkt till Nicko.

Floating

Vi fick presentkort på floating i bröllopspresent förra året men jag glömde bort dom tills nu.
Igår hade vi äntligen bokat tid. Det är svårt att föreställa sig innan hur det är att ligga i en tunna med kroppstempererat saltat vatten. Både Ronnie och jag låg och sov i varsin tunna. Jag trodde inte jag skulle koppla av så totalt som jag gjorde men det var inga problem.
Jag kände mig viktlös och avslappnad. Jag kan absolut rekommendera det till andra. Pricken över i skulle ha varit en massage efteråt men man kan ju  inte få allt.
Hade vi inte fått presentkort så hade jag nog aldrig provat själv. Kul med lite nya erfarenheter.


Det blev bara blask

Fattar inte varför det måste snöa när det ändå bara blir blaskigt och tråkigt.
Jag fick en anledning i alla fall att tvinga ut Ronnie med traktorn till macken.
För ett tag sen när Ronnie tittade ut på vår gård innan vi skulle lägga oss så hörde jag från köket.
- Men vad gör en kundvagn i vår trädgård? NICHOLAS!!
Då stod det en kundvagn bland allt annat som trängs på vår bakgård. Med tanke på hur mycket som finns där så tycker jag att det inte gjorde så mycket skillnad. Vi hade : 1båt, 1 husvagn, 1 traktor, 1 kundvagn, 1 studsmatta, 1 barnbassäng (uppblåst och klar) och 2 bilar.
Vi frågade Nicko vem som släpat dit den.( För tillfället var dom 6 grabbar på hans rum.)
Nicko- Amen! Hur ska jag veta det? Det är ju inte jag i alla fall.
Jag- Men vad bra. Eftersom ingen kan erkänna så får ni allihopa gå upp imorgon bitti och tillsammans GÅ tillbaka med den till Netto. Och bara så du vet så kommer vi att åka efter er så vi ser att den ställs tillbaka där den ska!
Nicko- Ok det var Jonte.
Fascinerande hur fort minnet kan återvända ibland.
Ronnie fick åka efter Jonte till Netto som vi sagt dan efter. I vagnen satt det en femma som Jonte naturligtvis var tvungen att handla choklad för efteråt. Han tyckte väl att han var värd det efter den förnedrande promenaden.

Det snöar ute

Varför var det tvunget att börja snöa nu när vi ändå var inne på våren?
Som det är nu så är det ju ändå bara blötsnö och då kan det lika gärna kvitta.
Våren kommer väl i alla fall så småningom.

Nu ska jag kolla andra avenyn.


Middag hos oss

Ett normalt samtal vid middagsbordet hos oss:

- Fattar ni vilken träningsvärk jag har efter crossen idag?!

- Har du? Du har väl inga muskler att få träningsvärk i? Du körde ju som en kärring!

- Du kommer få käka grus på söndag!

- Du kommer bara se ryggtavlan på mig!

- Såg du inte hur jag tog platåt?

Osv osv osv!!
Det där och mycket till är vårat naturliga samtalsämne hos oss. Fabian och jag är dom enda som sitter tysta och äter.


Nu är det snart påsk

Jag vet ingenting om vilka som kommer till oss eller vad vi ska äta eller nånting.
det löser sig väl. Tur att jag inte är en organiserad person.

Idag ska jag och Ronnie utnyttja presentkortet på floating som vi fick i bröllopspresent. Jag har aldrig testat nåt sånt så det ska bli intressant. Det kanske blir en sån positiv överraskning att jag blir stammis.

Nu ska jag göra lite nytta ett tag. Det går ju inte för sig att sitta vid datan när man är chef.

Äktenskapstycke?

Visst är dom fina ihop Koffe och hans tjej Fanny.image5

Melodifestivalen

Det blev den låten som alla trodde på. Den är bra och absolut en värdig vinnare. Ändå hade jag tyckt att det skulle varit kul att skicka ett lite mer annorlunda bidrag som Nordman eller Frida. Annars hade nog lilla söta Amy Diamond gått hem i Europa.
Tyvärr blir det oftast bara medelmåttiga resultat med en sån vanlig och normal men dock bra låt som Hero.
Kommer nog att sluta på en topp tio placering i alla fall.

Jag tycker faktiskt att Kristian Luuk är suverän som programledare.  Riktigt bra underhållningsprogram.

Jag och Åsa satt och tittade här hemma hos mig.  Det var kul att hon ville komma hit för annars hade jag fått sitta själv. Det är inte så ofta jag hinner att umgås med mina vänner som vi gjorde igår. Det känns bra.
Tack för sällskapet Åsa.

Jag säger ju att cross är farligt

Killarna har kommit hem nu. Alla utom Johan är hela.
Johan körde i så han spräckte hjälmen och crossen är mos. Foten och nyckelbenet gör ont och antagligen har han en hjärnskakning med.
Det värsta är att han inte ens tar det på allvar. Jag har sagt till honom att åka till sjukhuset men han vägrar.
En vacker dag kommer det hända en rejäl olycka.
Ingen av dom här grabbarna har nåra spärrar.
Det är därför jag aldrig följer med till banan och tittar på.
Förra helgen när dom var i Vimmerby och åkte var det en kille som körde i så dom stängde av banan i en time tills ambulansen kommit.
Killen var i tonåren och medan han låg där sa han att han inte kände nåt från midjan och ner. Hemskt om han blir rullstolsbunden. Stackars pojk.

Jag är crossänka idag

Hela familjen utom jag och Fabian är på crossbanan idag. Ronnie försökte få med sig lilla fabbe men det blev inte populärt. Han grät förtvivlat för han gillar inte cross över huvudtaget. I Ronnies värld existerar det inte. Han är helt chockad över att någon kan tacka nej till nåt sånt.
Istället har Fabian varit hos sin "flickvän" Saga. De har "varit ihop" i två år.
Häromdan hade Fabbe med sig sin lillebror dit som skulle leka med Sagas lillebror. Dom söta retsamma småpojkarna var naturligtvis tvungna att smyga på Fabian och Saga för att dom små turturduvorna hade stängt in sig på hennes rum och pussades.  Det tyckte inte Fabian om så idag var han så glad att få gå dit själv.Tyvärr visade det sig att hon hade en kompis till där så han kom hem lite halvbesviken i alla fall.

Jobbar fredagskväll idag

Det är rätt skönt ibland att jobba kväll. När barnen åkt till skolan har jag ett par timmar att göra vad som faller mig in.
Idag blev det storhandla utan barn och baka tacopaj samtidigt som jag pratade med Åsa med headsetet.
Att storhandla utan gnälliga barn är lyx kan jag säga.
Idag känner jag mig lite "off". Orkar inte ta mig för nåra stora projekt överhuvudtaget.

Sommarjobb

Koffe och jag har diskuterat sommarjobb. Jag har två 17åringar i år som måste ha sysselsättning i sommar.
Tyvärr är nog alla jobb upptagna. Jag bävar för att ha hela gänget lediga hela sommaren. Det är ingen höjdare.
Tur ändå att jag bestämt mig för tre veckors semester så är det inte så jättemånga veckor kvar som dom ska ta hand om sig själva.
Underligt nog så tror ungdomarna att man kan vänta in i det sista med att söka och dessutom välja och vraka. Dålig verklighetsuppfattning kanske?
Hoppas det löser sig för dom båda två.
Jag har funderat på att åka och handla sen klockan sju ikväll men det verkar som det får bli imorgon innan jobbet. En film låter mycket mer lockande.


Kvartsamtalet med Fabbes fröken gick som väntat bra. Allt fungerade jättefint och fröken sa:- Du är så duktig Fabian att du skulle kunna börja trean i höst till och med.

Fabian blev helt förskräckt och sa:- Men jag vill ju gå kvar i min klass! Får jag inte det?

Fröken:- Men jag menar bara att du är så duktig att du skulle kunna göra det inte att du ska det.

Han drog en lättnadens suck kan jag säga. Han trodde väl att han skulle hoppa över ett år i skolan stackarn.


Torsdag

Jag hade en kortdag igår. Jag var tvungen att gå på möte vid tre så sen var det ingen ide att jobba mer så jag var hemma.
Idag ska jag på kvartsamtal på Fabbes skola. Jag vet ju att dom inte har mycket att säga om honom som elev för han är ett praktexemplar i skolan. Dom får slita ifrån honom böckerna när det är rast. När han gick på sexårsgruppen så "klagade" dom på att han lekte för lite. Kan säga att det är en fröjd med såna kvartsamtal när man har dom andra att bekymra sig för.
Det är lite mer utmaning att gå på Emil och Nicholas samtal för där är det lite att ta i om man säger så.
Tur att alla är olika. Utan mina charmknuttar i skolan skulle dom få riktigt tråkigt.

Var är min motivation?

Jag hade den i förra veckan men nu är den svår att ta tag i.Jag stapplar fortfarande på men det känns väldigt tungt.
Jag ville äta pulver i fyra veckor åtminstone men det går bara inte. Nu är jag nere i två pulver och en lunch om dan.
Jag går väl ner i vikt på det med men det går lite saktare.

Idag har jag haft besök av våran nya DC. Kors i taket! Den första vi hade var här ett par gånger bara under dom åren vi hade honom. När han fick sparken fick vi ett fax med den nya distriktschefens namn men innan jag hann att träffa honom kom ett nytt fax med ett nytt namn och så har det hållt på så nu hade jag inte längre nån koll på vem som var den aktuella. Kul i alla fall att hon tittade in. Det kanske blir fler besök med den här än vad det varit med dom förra. Enligt ledningen på OKQ8 ska varje mack ha besök av sin DC en gång var tredje månad: Jag har inte ens haft en gång om året. På gott och ont. Ibland kan det va skönt att slippa ha dom nosandes i nacken för då vill dom alltid bestämma ett och annat.

Nu är det snart dax att stänga så jag får åka hem för dan.

Igår skrev jag visst ingenting

Jag glömde bort det helt och hållet. Det var en ganska hektisk dag igår så jag hann inte tänka över huvudtaget.
Efter jobbet vid halv två var jag och Kim på ett möte som tog en timme. Efter det hämtade vi småbarnen på skolan och tog med dom till nästa möte.
Vid kvart i fyra var jag hemma och tog itu med disken och började på en stor kastrull risgrynsgröt som jag stoppade in i ugnen vid tjugo över fyra.
Då var det dags för Ronnie och mig att åka på nästa möte med Nicko på skolan. ( Ett väldigt positivt möte förresten där nicko fick mycket beröm för att han mognat och kunde få va med klassen på fler lektioner. Det känns bra på ett sätt men oron är ju att klassen är ju helt utflippad så jag hoppas inte det blir en nackdel för Nicko nu när han är van vid lugnet på resursen. Nån gång måste han ju in i klassen igen så det är väl bara att prova.)
Det mötet tog också en timme så efter det släppte jag av Nicko och ronnie hemma så dom fick äta gröt med dom andra medan jag åkte till affären och handlade.
När jag kom hem från affären lagade jag köttgryta till idag eftersom jag jobbar kväll idag och inte hinner med matlagning då.
Medan grytan puttrade färgade jag håret och tog tvätten.
Vid nio gick jag, Koffe, Kim, Nicko, Fanny och David på bio. Det blev Jumper. En helt ok film. Det var jag och mina fem tonåringar och fyra till i salongen.
En dag i mitt liv.

Tänk att helger går så fort

Jag tror alltid att jag ska hinna så mycket på helger men dom bara rusar förbi. Veckorna går i slowmotion men helgerna vet jag inte var dom tar vägen.
Jag skulle nog passa som pensionär. Då kan man styra över sig själv. Antagligen skulle jag klättra på väggarna efter en månad eller så men i alla fall.
Nej ärligt talat skulle jag inte vilja sluta jobba. Vad tråkigt och enahanda det skulle bli. Det är nog bra som det är.
Familjen tvättar sina crossar nu. Jag kan inte förstå passionen i cross. Dom mekar, lastar, tvättar och tillbringar mer tid i bilen till och från crossbanan än vad dom kör.
Nu ska jag dricka dagens sista pulver och slå på tvn. Andra avenyn kommer ju snart.
Det går skapligt med pulvret idag. Det är inte kul men jag tänker inte så mycket på det. Det är mest när jag måste laga mat till familjen som det blir jobbigt. Idag skulle jag göra potatismos och då måste jag ju provsmaka. Det fick bli pyttelite längst ut på teskeden för att kolla av kryddningen bara men det var självplågeri. Jag behärskade mig i alla fall och efteråt känns det bra.

Det blev en morgonpromenad på Lysingsbadet

Åsa och jag tog småbarnen och åkte till Lysingsbadet och gick bingorundan i morse. Barnen fick ta med sina cyklar så det gick jättebra. Annars gnäller dom över att behöva gå så fort man lämnat bilen.
Emil var den enda som vann av oss. Han skulle gå in i huset och välja vinst och det var inte det lättaste. Det var många som kom och gick och valde vinster medan Emil stod och tvekade. Till slut bestämde han sig för två små söta espressokoppar. Jag vet inte varför men tyckte han om dom så. Det fanns godis och leksaker och barnböcker men det ratade han med en gång.
Nu är alla utom Fabbe och jag och åker cross. Det är nästan ruggigt tyst här. Jag trodde jag skulle njuta av tystnaden och sätta mig med en bok i soffan men jag blev rastlös istället.
Nu ska dom snart komma hem så jag ska göra klart maten till dom sen är det full fart igen.

Jag var på stan förut

Koffe, Fanny, Fabian, Emil och jag åkte till alla skoaffärer i stan för att leta skor till Koffe. I sista affären hittade han äntligen ett par. Naturligtvis var det på intersport som inte är den billigaste affären direkt.
Koffe och jag har ett avtal att jag betalar hälften av jackor och skor så nu är han skyldig mig 400. Alla andra kläder köper han själv.
Efter det köpte jag hem mcDonaldsmat till ungarna. Det var en prövning kan jag säga när jag satt där med mitt pulver. Ska jag va ärlig så är jag så fruktansvärt trött på pulver nu så jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet att enda rätta sättet att banta är med lagom mat och motion men jag fixar inte det. Jag kan inte låta bli att äta för mycket då. Jag får väl se hur länge jag står ut.
Emil poppade popcorn förut och jag kunde faktiskt inte hejda mig så det slank ner nåra. Jag ångrar mig och skäms men just då var jag desperat.
Jag gick en långpromenad tidigare på över en timme så det kanske kompenserade.
Fattar inte varför det ska va så svårt att hålla vikten.
Nu ska jag nog lägga mig i min nybäddade säng och kolla på en film. Känner mig trött idag.

Inte rikigt som jag hade hoppats

Jag förstod i och för sig att Sibel skulle vinna över Ola bara för att det var en lugn låt.
Jag brydde mig inte så mycket med dom två men Nordman var min favorit. Kul att dom gick vidare.
Det ska bli kul att se nästa vecka nu. Det var en del bra låtar som är vidare till Globen.

Ronnie och Kim har det nog rätt bra på Hasselö förutom att dom fryser. Dom har varit på sjön idag hela dan och blev stelfrusna och vandrarhemmet är kallt med för dom har egentligen inte öppet för säsongen så det är inte mycket värme på.
 
Koffe och Fanny är på 18årsfest och Nicko har ett gäng med kompisar på rummet. Fabian och Emil är påsitt rum så jag har rätt så lugnt.

Jag röstade på Nordman

Jag trodde inte det var möjligt för Carola att komma så dåligt. Jag är lite småchockad. Jag trodde hon var oslagbar i melodifestivalen. Tyvärr var faktiskt inte låten speciellt bra.
nu sitter jag och väntar på slutresultatet men jag hoppas på Nordman och Ola får se snart.

Fredagkväll

Det är som om luften går ur en när fredagkvällen kommer. Jag gick och la mig på sängen med en tidning förut men jag somnade.
Först låg Fabbe där och läste högt för mig en stund och det klarar jag ju inte så då slocknade jag som vanligt. När jag vaknade till läste jag själv en stund tills Emil kom in och gosade med mig och då dåsade jag en stund till.
Jag kommer inte bli pigg på hela den här kvällen nu.
Nu har jag precis avslutat min sista pulvermåltid för idag och tittar på postkodmiljonären.
Ronnie och Kim har kommit fram ordentligt till Hasselö. Jag hoppas det blir en bra helg för dom.
Imorgon ska jag va piggelin och springa i skoaffärer med Koffe.

Nicko

Igår när jag lagade mat frågade Nicko om hans tjejkompisar kunde få lite mat med. det blev alltså två till vid bordet. när Nicko satte sig så blev det längst ut vid ena sidan. Stolarna stod så att han hade en stol jämte sig och en stol på gaveln där tjejerna satte sig. jag vände ryggen till och hörde Nicko säga till tjejen på gaveln.
Nicko:- Kom närmare med stolen.
Jag vände mig om och såg tjejen ta sin tallrik och stol och flytta ihop med Nicko och den andra tjejen på sidan av bordet.
Jag:- Sa du kom närmare hahaha. Varför kunde hon inte sitta där?
Nicko:- Men jag tänkte om hon kände sig ensam utan mig.
Snacka om tuppen i hönsgården.
Jag:- Erkänn att du helst vill sitta i mitten hahaha.
Nicko:- Ja det är klart.
Det finns ingen som kan säga såna här saker så charmigt och med glimten i ögat som min kära Nicko.

Morgontrött

Jag vill helst börja tidigt så jag kommer hem tidigt men varför ska det va så svårt att ta sig upp?
Jag hatar mornar! Men nu är jag ju uppe och jobbar i alla fall.
Ronnie och Kim ska åka till Hasselö vandrarhem hela helgen och fiska. Det känns nästan lite sorgligt tomt. Jag vet att jag fortfarande har fyra barn kvar hemma men jag vill helst ha familjen komplett annars känner jag mig lite halv.
Det räcker ibland med att Koffe ska sova över hos tjejen så får jag separationsångest. Mina barn kommer aldrig att få flytta hemifrån.
Det ska nog gå bra. Jag överlever nog den här helgen med. Jag får koncentera mig på dom andra till hundra procent.
Egentligen tycker jag att det är väldigt viktigt att göra nåt med ett barn i taget men det är lite svårt i vår familj där vi är så många. Om jag och Ronnie ska ha ett eget tillfälle per barn och däremellan få in en egen stund och en man-fru stund så tar det väl ett år att få till det. Det är nackdelen med stor familj men det finns fler fördelar än nackdelar så man får ta det onda med det goda.

Haft fullt upp som vanligt

Det har gått i ett sen i morse men det är jag ju van vid. Jag tror jag skulle må dåligt om jag inte hade mycket omkring mig. Det är väl det som gör att det känns meningsfullt att gå upp på morgonen för mig i alla fall.

Fabian håller på att tjata på mig att vi måste åka och köpa glass till honoms dans och lekgrupp som han är med i på skolan. Jag ville ju gärna veta då hur många och varför och när och såna där fjantiga saker.
Han talade om att den här gruppen som han går i leds av två tjejer i femman. Inga vuxna är inblandade.

Nu hade tjejerna fått för sig om att eftersom han fyllt år så skulle han bjuda alla barnen på glass.
Visst fine. Det är ok med mig men tydligen har dom även sagt till Bea som också går där att hon också ska köpa glass till alla barn.
Jag vet inte om dom tänkt sig att barnen ska få två glassar var eller om dom ska köpa hälften var eller vad som är tänkt.
Ingen vuxen finns att fråga heller eftersom dom inte är inblandade i det här så jag vet inte riktigt.
Jag löste det så att när Ronnie lämnar imorgon bitti så får han försöka ta reda på vad som gäller och i så fall åka och köpa glassen. Jag är glad att det inte är jag som lämnar för jag vet inte ens vem man ska fråga. Att försöka ta reda på vilka flickor det är blir inte lätt.

Undrar bara om dom här flickorna har tänkt på att det blev en ny lag eller nåt i augusti förra året som säger att det inte får serveras socker i onödan till nåra barn inom barnomsorgen och skolan. Dom har tagit bort allt som oboy på torsdan och den minimala glasspinnen på fredan och allt annat roligt.
Ja det blir Ronnies huvudvärk då. Lycka till Ronnie säger jag bara jag ska inte lägga mig i det. HA!

Fjärde dan med pulver

Jag hade lite ångest innan jag tog tag i pulvret i måndas men nu känns det ok. Inte bra men ok.
Varje gång jag tänker på att äta så tänker jag på mina kläder som jag växt ur och då är det inte värt det för den stundens njutning.
Jag vet ju att jag kan men det är tufft ibland. Igår hade jag en hemsk dag men så är det varje gång man börjar med pulver. Dag tre, fyra och fem är värst sen går det hur bra som helst.
Jag kan jag vill jag ska!!

Jag upphör aldrig att förvånas

Hade en kund här nu i en halvtimme. Han började prata rätt så normalt om trafik och husvagnar. Han kom in på att han köpt sig en husvagn nyss som han skulle ha med sig när han åkte runt och sysslade med healing och massage.
Jag var ju tvungen att fråga vad det där med healing innabar. Han förklarade på nåt luddigt vis om att han kände av personen och tog sen tag i axlarna och "förde över" deras negativa energi till sig och gav dom ny energi eller nåt sånt. Jag nickade lite och låtsades förstå precis vad han prata om.
Sen kom han in på vilken typ av folk som sökte upp honom och det var mest gifta kvinnor som hade problem med sexlivet. Han nämnde att han hade kommit in på en mack nånstans och pratat med tjejen i kassan på samma sätt som med mig. Han hade känt att hon saknat nåt och efter ett bra tag så kom det fram att hon inte var nöjd med sexlivet hemma. Nu hade han haft sms och telefonkontakt med henne för att ge henne tips på hur hon skulle krydda sitt sexliv.
Nu hade han inte haft kontakt med henne på en vecka för hon ville "tänka ifred" ett tag.
(Antagligen har han terroriserat henne tills hon bad honom lämna henne ifred). Direkt efter han pratat om den kvinnan tittade han på mig och sa :- Jag känner av att du har samma problem som hon! Har jag inte rätt?
Jag bara tittade på honom :- Absolut inte! Jag har inga problem över huvudtaget om jag ska va ärlig.
Den där healingkänslan han hade ger jag inte mycket för. jag tänkte det hela tiden att nu ska han försöka känna av mig och låtsas hitta nån öm punkt men tji fick han.
han märkte snabbt att han var ute på hal is så då fortsatte han prata om nudistbad och nakna kvinnor som han masserar.
Jag höll mig rätt så tyst och la bara in nåra ord här och där och nickade lite ibland för att inte uppmuntra honom för mycket så till slut gick han.
Det finns mycket underligt folk. Det skulle va intressant att prata med kvinnan som han plågat och se hur hon uppfattar honom. jag kan tänka mig att han kan bli hemsk att ha och göra med om man gett honom lillfingret.

Jag har motivationen just nu i alla fall

Jag SKA  gå ner i vikt!! Motivationen är på topp. Hoppas bara att det håller i sig och gärna även efter så jag inte går upp igen.
Min familj kommer få dras med en surpuppa hemma för jag utan socker är inget roligt att tas med. Dom får se fram mot den glada Jessica som är smal istället.

Det är snart sommar

Jag vägrar visa upp mig i shorts som jag ser ut just nu.
Är det nån som har lite motivation till mig så jag kan bli av med lite kilon innan säsongen?
Varför ska det va så svårt?
Att äta är ju så gott och banta är så tråkigt men det är väl bara att bita i det sura äpplet om jag inte vill gå i koftor och långbyxor i solen i sommar.

Ronnie monterade in ett till säte i vår bil

Vi hade bara sex säten i bilen tidigare så vi blev tvungna att åka till tippen och köpa ett begagnat säte nu när familjen växt.
Sätet vi fick tag i var grått och dom andra är blåa. Skitsnyggt. Huvudsaken att vi kan få plats när vi ska åka hela familjen.
Nyligen kom Ronnie och gled in här utanför med bilen fullproppad med sex ungar och en enorm släpkärra efter. Jag kunde inte låta bli att le åt dom. Ronnie såg lite ansträngd ut.

Idag kunde jag tänkt mig att vara ledig

Hela familjen ska åka cross idag. Bara tanken på att mitt hem står helt tomt i flera timmar är väldigt frestande. Det händer inte ofta. Bara att gå runt där i tystnaden är otroligt skönt.
När jag har ledig helg så brukar Fabian vara kvar hemma med mig så då blir jag ändå inte ensam. Fabian är den enda av våra barn som absolut inte vill åka cross.
Det är en liten nagel i ögat på Ronnie hur det kan va möjligt att man frivilligt låter bli att åka cross när man har möjligheten. Han tror att fabian kommer ta sitt förnuft till fånga och mogna till i den frågan. Alternativet att Fabian faktiskt inte gillar motorer är ju fullständigt otänkbart i den här familjen.
Stackars Fabian var halvt gråtfärdig igår när det gick upp för honom att jag skulle jobba idag så han blev tvungen att följa med.

Koffe gjorde mig stolt

Han var på fest igårsom spårade ur. Killen som dom var hos blev jättefull och fler och fler oinbjudna dök upp som inte skötte sig. Som förälder så blev jag orolig för hur det gick med killens hem och alla fulla ungdomar.
När jag frågade Koffe om dom bara hade lämnat den killen med alla oinbjudna gäster och städningen själva så tittade han på mig som om jag vore galen.
Koffe:- Det är väl klart att vi fick ut folket och städade åt honom inann vi gick. Vad tror du om mig egentligen?

Ja vad tror jag egentligen? Det är väl klart att Koffe gör det. Faktiskt måste jag säga att jag hade blivit chockad om han inte hade gjort det. Han är en klippa min son. Jag skäms som ens ställde frågan.
Det är jobbigt för mig som är en hönsmamma nu när barnen börjar bli vuxna. Jag blir orolig för allt skit med sprit, fester, slagsmål och droger som finns i deras närhet.
Jag måste lite på deras goda omdöme annars får jag låsa in dom tills dom är trettio eller nåt. Tro mig det är frestande.
Jag hoppas att jag gett mina barn rätt värderingar, stark självkänsla och civilkurage. Gärna lite sunt förnuft också.Melodifestivalen

Den bästa deltävlingen var det definitivt idag!
Det var toppkvalitet på låtarna.
Min favorit var självklart Nordman. Den hade antagligen inte platsat i Europa men han är min favvo.
I och för sig så trodde säkert ingen att monstren från Finland skulle platsa heller men dom vann ju alltihop så vem vet.
Bra röstat av tittarna den här gången.
Nu håller jag tummarna för Nordman och Carola nästa vecka.

Jag förstår inte en del kunder

Hade en kund här nyss. Han handlade för 32,50 kr. Han lämnade en hundralapp och jag frågade automatiskt om han hade nån växel.
Kunden:- Jag har två eller tre kronor vilket blir bäst för dig?
Ok!? När en kund säger så har jag lust att svara :- Jag kan ta 2 kronor så får du 69,50 tillbaka.
Jag bet mig i tungan och sa det inte men det här händer väldigt ofta. Varför kan inte en del tänka logiskt med siffror. Jag fattar inte.

Det är som en del när jag säger tex. 61,50 så säger dom :- Vänta ska jag se om jag har en 50öring. Sen rotar dom igenom sina småpengar i evigheter tills dom konstaterat att det inte finns nån. ( medans jag står och funderar på vad den skulle hjälpa mig i alla fall men jag låter dom hålls)
Eftersom jag ändå hört att det skramlat rätt bra så frågar jag om det möjligtvis finns 2 kronor istället då. Då tittar kunden på mig jätteförvånat precis som att dom inte kan förstå var jag fått den summan ifrån. Dom plockar upp två kronor och upptäcker att det var ju rätt praktiskt tänkt ändå när dom får sedlar tillbaka men ändå lär dom sig aldrig att tänka till nästa gång.
Det underliga är att det är mer regel än undantag att folk inte kan räkna.

Det spöregnar

Personligen tycker jag det är underbart att slippa snö och kyla men nåt måste va fel. Den här vintern är helt utflippad. Det är första mars idag och det spöregnar.
För mig så är det bästa en vinter där snön kommer ganska tidigt och rejält sen får man skotta undan och göra iordning det och så får det ligga så. Då blir alla nöjda. Det här är ingen vinter. Det här är vår.
Jag kanske kommer ihåg fel men enligt mina minnen så var det snö varje vinter när jag var liten. Eller?

RSS 2.0