Jag mötte Nickos lärare han har på resursen

Hon var jätteirriterad på honoms klasslärare. Hon tyckte att allt tjafs omkring honom handlar om att lärarna inte förstår honom inte att han inte fungerar i klassen.
Hon menade på att allt ska göras på deras sätt. Om Nicko utifrån sina förutsättningar väljer att lösa en uppgift på sitt sätt så duger det inte. Huvudsaken är väl ändå att han gör uppgifterna?
Ett exempel hon gav var häromdan när dom fick i uppgift att "göra ett eget land". Nicko valde att döpa det till Nickotopia och där fanns det både hajer och dinosaurier och allt möjligt. Agneta sa att det var en fröjd att se hur mycket energi han la ner på uppgiften. Visst den ena ideen var underligare än den andra men det var ju hans fantasiland och han gjorde ju upgiften.
Sen kommer läraren och talar surt om för honom att "lägga av att larva sig och ta uppgiften på allvar"!
Det var ju det han gjorde på sitt sätt. Vad gör det om hans land innehåller hajar och dinosaurier? Han gjorde uppgiften med glädje och framför allt han gjorde den. Det slutade med att Nicko blev besviken och inte ville fullfölja uppgiften.
Att Nicko inte skulle få följa med på klassresan var hon oxå riktigt sur på. Hon hade igår varit hos rektorn och talat om för honom att det var hans skyldighet att se till att få fram resurser så att hela arbetslaget kunde följa med. Hon talade om för honom att det var diskriminerande att utesluta ett barn på grund av att han har ett handikapp.
Otroligt skönt att någon står på hans sida. Det känns bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0