Nicko

Vi var hos doktorn imorse och fick en ny medicin till Nicko.
Den gamla medicinen mår han inte bra av så nu fick en ny som är långtidsverkande. Det tar flera veckor innan den får effekt och han måste ta den varje dag.
Vi diskuterade om han skulle köra både den nya och gamla medicinen den första tiden så det inte blir ohållbart i skolan. Doktorn var inte så pigg på det eftersom Nicko behöver äta på dagarna och det är omöjligt med den medicin han har idag.
Doktorns förslag blev då att hon skulle sjukskriva honom en vecka. Nicko blev jätteglad över det förslaget men hans tråkiga mamma sa ifrån och sa till om att han visst skulle gå till skolan.
Det blev bestämt att han ska köra båda medicinerna ett tag i alla fall.
Nu håller jag tummarna för att den här medicinen som vi bytt till är den rätta för honom så han kan koncentrera sig på skolan igen.
Han hörde när doktorn sa att den här medicinen är ruggigt dyr så när vi kom ut och skulle gå till bilen så undrade han om vi verkligen hade råd med det den här månaden.
Han sa att familjen skulle inte behöva lida för att han behöver medicin.
Ronnie och jag pratade häromdan om att vi hade mycket räkningar den här månaden så vi skulle tänka oss lite för men så illa är det inte. Nicko hade hört oss då så han blev väl lite orolig och trodde vi stod på ruinens brant eller nåt.
Väldigt omtänksamt av honom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0