Julen är nästan över

Gårdagen flöt på lugnt. Barnen blev glada över sina presenter och vi blev så mätta att jag inte ens var hungrig till frukost. När det var dax att äta julmatsrester vid 4 hade jag inte ens hunnit hungra till heller men fick ändå trycka ner lite för säkerhets skull. Man vet aldrig om man magrar av annars om man inte äter ordentligt.

Nicko och Choffe fick pengar att köpa sig det dom ville ha själva. Nicko ville ha en laptop så han fick ta julklappspengarna och sen lägga till av sina sparpengar på rean idag.
Jag hade bara läst på elgigantenreklamen vilken dag rean var och var därför övertygad om att det inte var förrän imorgon så när Mille kom imorse och sa att kön in till onoff gick ända ut till gatan så blev det brått. 
Jag kan inte fatta varför dom på onoff ska va så märkvärdiga och inte kan ha mellandagsrea på annandan som alla andra butiker. 
Tydligen fanns just den datan som Nicko skulle ha på onoff och med det riv och slit som är på en rea så finns det ingen tid att slösa.
När Ronnie kom ner till affären med Nicko fanns det bara exemplaret från affären kvar så han fick ta den.
Fördelen med att ta butiksexemplaret är att alla program redan är installerade men nackdelen är att alla redan varit och tryckt och kladdat på datan och säkert kortat ner livslängden med flera månader bara därför.
Nicko blev i alla fall nöjd och det var huvudsaken.
Nu har jag skjutsat honom och hans kompisar till en annan kompis där dom ska lana. 
Fabian och hans kompis och tjej har varit på bio och sett Alvin och gänget 2, Emil är hos Oskar och leker och Choffe ska ha fest på altan med sitt kompisgäng.
Jag själv sitter med datan och slappar i soffan och tittar på Michael Jacksson på tv.
Om ett par timmar ska vi på bio och se Göta kanal 3. Den är antagligen ingenting att ha men man måste ju ändå se den.
Det är så här livet ska va. Ledig med flera dar framför sig som man kan göra precis vad man vill med. Sova hur länge man vill och planera dan timme för timme bara. Vi har inget inbokat mer än grötträff hos svärmor imrorgon.
Jag njuter för fullt av mitt kravlösa liv. När det sen dessutom går flera timmars Michael Jackssonkonsert på tvn dessutom kan det inte bli bättre.

Olyckor händer så lätt

Imorse när jag var på ett objekt och hade städat klart skulle jag gå ut med soporna på bakgården.
När jag gick över gården så uppfattade jag nånting i ögonvrån. Först tyckte jag det såg ut som en fågel eller nåt som flög mot mig så jag vred snabbt på huvet för att se vad det var.
Det var ingen fågel. Det var en full skyffel med blötsnö från en balkong på tredje våningen. Snön kom med hög fart mot mig och slog till på sidan om nacken så jag hörde ett knak nånstans från ryggen.
Trots att det gjorde ont sa jag ändå till killen som stod på sin balkong och helt förtvivlat bad om ursäkt tusen gånger att det var ok.
Det var inte ok! Jag har ont! Jag kunde knappt andas timmarna efteråt för varje gång jag drog in ett djupt andetag så tog det emot av smärta. Det gick att få in lite luft om jag drog upp båda händerna över huvet och lutade mig lite bakåt samtidigt men det såg nog lite roligt ut.
Till slut stod jag inte ut. Det blev värre och värre med tiden. Jag blev tvungen att ringa min chef så hon fixade en tid hos en massör som knakade tillbaka min rygg.
Nu kan jag dra in lite mer luft men det är ändå inte bra. Nu känns det som om nån skulle ha dunkat mig hårt i ryggen. Jag gäspar hela tiden av syrebrist och hälften av gäspningar går igenom men den andra halvan klarar jag inte på grund av att det gör för ont.
Det jag inte kan fatta är varför just jag ska hamna under en snöhög dan innan julafton och varför just jag är så plikttrogen att jag inte kan gå hem från jobbet ens när ryggen värker och jag varken kan böja mig efter papperskorgar utan att få ont eller plocka upp nåt från golvet utan att det svartnar för ögonen.
När jag efter åtta timmars slit kom upp till jobbet för att lämna in nycklar så såg jag att alla andra hade unnat sig att gå hem klockan ett. Kul för dom! Jätteglad för deras skull är jag! Inte ett dugg bitter! Jag unnar dom verkligen att få gå hem tidigt dan innan julafton! Jag förväntar mig absolut inte att dom ska hjälpa mig så jag också ska kunna gå hem tidigt utan jag jobbar jättegärna mina 8 timmar själv!
Nu sitter jag i soffan och väntar in julen.
Klapparna ligger under granen och jag börjar så smått förstå att det är julafton imorgon.
GOD JUL!

Jag bryter ihop!!

Snart kommer jag skrika rakt ut och slänga barn omkring mig!!
Fabian har en killkompis och en tjejkompis inne i datarummet. Dom skriker högre och högre när dom pratar med varann för att överrösta varann. Snart kan dom inte skrika högre för smärtgränsen är nära nu.
Emil har också en kompis och är dessutom på sitt tjatigaste humör. Dessutom måste han självklart sätta på tvn i vardagsrummet på riktigt hög volym trots att han inte ens skulle sitta här.
Nicko har 4 kompisar på sitt rum. Dom pratar inte högt men däremot lyssnar dom på musik med väldigt mycket bas på otroligt hög nivå så hela huset vibrerar.
Jag själv sitter med huvudvärk, snorig, ögonen rinner och med feber i soffan mitt i detta kaos. Jag försöker samla krafter för att åka och handla julmat och städa mitt hem. Jag kan inte hitta dom krafterna.
Det enda jag vill nu är att fly. Åka bort nånstans utan mobil och komma hem när jag är frisk och allt är lugnt igen.
Ronnie jobbar över och för en stund sen fick jag reda på att vi har en mycket oväntad utgift på 6000 som ska betalas imorgon. Dagen innan julafton när jag haft så mycket utgifter i alla fall så är det inte lämpligt med såna chocker.
Jag kommer nog att bryta ihop på riktigt!

RSS 2.0