Emil ska byta klass

Ronnie och jag var på möte på Emils skola igår.
Det blev beslutat att Emil ska få gå om ettan. Han har stora problem med att hänga med dom andra i sin klass och vi kom fram till att för hans självkänslas skull behöver han gå i en klass där alla andra ligger på hans nivå så han slipper vara "sämst" jämt.
Vi visste att både Ronnie och jag att det var enda alternativet att låta honom gå om men det var inte lätt att tala om det för honom.
Vi tog med Emil till Kvantum för att fika och börja berätta lite om planerna så han skulle hinna smälta det lite.
Det gick milt sagt inte så bra. Han blev jätteledsen och tittade bara ner i bordet hela tiden. Han ville inte lyssna alls och varje gång vi nämnde att byta klass sa han bara att det ska jag inte alls det och såg ledsen ut.
Det var hemskt jobbigt att försöka hålla en positiv attityd uppe när man såg hans reaktion.
Han har ju hunnit vänja sig vid sin klass och lärare och identifierar sig själv som en "tvåa" och plötsligt kommer vi och rycker undan marken under fötterna för honom.
Jag hoppas han kommer att tycka att vi gorde rätt när han blir större. Man gör ju bara så gott man kan och hoppas att man gör det som är bäst för ens barn men facit finns ju inte. Vi får gå på magkänslan.
Vi hade heller inget val eftersom han är så otroligt långt efter dom andra trots att han har extrahjälp en timme om dan och har haft det hela ettan.
Det kommer att bli bra. Det är jag övertygad om.
På fredag ska Emil och jag få träffa hans nya lärare.
Jag håller tummarna för min lilla Emil.

Nu är det dax att stänga av och få lite sömn så jag orkar med att gå upp imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0