Inatt vaknade jag vid fyra

Alla lampor lös och Ronnie satt och sov i soffan med datan i knät.
Emil hade inte blivit kissad så jag beredde mig på det värsta för vi brukar ta det vid tolv. Han var helt torr!! Jag blev jätteglad. Tänk att man kan bli så glad för en sån sak klockan fyra på natten.
Emil log med hela ansiktet när jag berömde honom.
Jag ser en ljusning igen på kissproblemet.

Min mack är konstig

Våra pumpar beter sig väldigt märkligt sen tre år tillbaka. Man vänjer sig.
Sedelautomaten skriver inga kvitton. Visst det blir handskrivna kvitton och en massa gnäll.
Datan laggar ur flera gånger per år så vi får skicka efter ny med expressbud från Stockholm. Skitjobbigt att inte kunna ta kort och sälja bensin under tiden. Jaja jag har ett enormt tålamod.
Klinkersen mellan pumparna har lossnat på flera ställen. OkQ8 har sagt i fyra år att dom ska åtgärda det när dom får råd.(dom hade bara 400 miljoner i vinst förra året så dom är nästan konkursfärdiga)
Inte nog med dom gamla felen. Idag uppstod ett nytt. ALL belysning i skärmtaket la av. Är det nån som kan förstå hur mörkt det är att tanka när lamporna är släckta. Ibland går lamporna igång nåra minuter och sen slocknar dom igen. Får kanske lägga ut ficklampor på pumparna. Undrar om OkQ8 har råd med belysningen i alla fall?

Jag är en svag människa

Ibland nästan pinsamt svag. Jag bestämde mig igår för att det var dax för nåra pulverveckor från och med idag. Jag smackade i mig första påsen så duktigt imorse.
Dax för lunch och vad blev det då? Ja inte pulver i alla fall. Det blev potatismos och torsk från igår.
Hur svag kan man va egentligen?
Jag får köra en mix med både pulver och mat annars kommer det aldrig att gå.
Slut på socker igen i alla fall. Sist höll jag mig ifrån socker i flera veckor så nu ska det bli flera månader istället.
Hur skaffar man sig karaktär?

Jag är ändå glad att jag fick jobba idag

Tänk om jag hade missat en sån här fin, rolig och social dag på macken.
Varmt väder, försäljare, trevliga kunder, och beställningar. Hur kunde jag ens fundera på att byta det mot en dag i soffan uppkrupen med en bok under en filt i soffan. Hur tänker jag ibland?
Jag som haft min favoritförsäljare dennis här idag. Han har faktiskt lärt sig att nästan ta ett nej. Det kan bero på att Ann-Kari blev förbannad vid ett tidigare tillfälle när han försökte pressa på mig en vara som jag inte ville ha. Hon formligen skrek till honom:- FATTAR DU INTE ATT HON INTE VILL HA?!
Sen såg vi inte skymten av honom på ett år tills vi träffade honom på en mässa. Nu när han dyker upp så tar han ett nej åtminstone när jag sagt det tre fyra gånger. Det artar sig!!
Tur att Emil är frisk.

Jag funderar på en bio ikväll

Jag skulle vilja se Arn innan den slutar gå på bio. Det är ändå skillnad att se en film på bio än hemma så just den filmen ska nog uplevas på bio tror jag. Tyvärr jobbar jag kväll så då är det bara niofilmen som stämmer på min jobbtid och filmen är över två timmar lång. Jag som brukar somna senast tio. Jag kommer att missa halva filmen då.
Jag har hört väldigt kluvna åsikter om filmen. Det verkar som att man antingen älskar eller hatar den.
Jag tänkte att jag kunde ta med mina tre tonåringar kanske. Det är inte ofta jag gör nåt roligt med dom. Det får bli imorgon när jag slutar tidigt.
Jag får väl kolla min musse pigg almanacka och se om det finns nån tid över.

Emil ska till skolan idag

Jag hade nästan hoppats att han skulle va lite sjuk idag med så jag kunde ringa in personal och va ledig men inte då. Det är klart att han ska va frisk när jag plötsligt vill att han ska va sjuk.
Tänk att barn aldrig gör som man vill.
Emil kissade i sängen inatt igen tyvärr.
Han har inte kissat på sig på dan på jättelänge nu och nattkissandet har också klarat sig i tre nätter så det var inget kul för honom. Det var väl lite mitt fel för jag la mig tio så då ansåg jag att det var bättre att Ronnie kissade honom när han kom hem. Jag trodde han skulle komma senast tolv eller nåt men klockan var snarare halv fyra när han kom.
Så länge klarar sig inte Emil men jag tyckte tio var lite tidigt och det är dumt att vänja honom vid två kissningar per natt.
Det är bara att ta nya tag inatt.

Jag är utmattad

Jag har varit fruktansvärt trött ett tag nu men det känns inte som en vanlig trötthet. Jag känner mig nästan lamslagen ibland. Utmattad och svag nästan som att jag inte är med riktigt.
Jag kan bli helt paralyserad ibland och känna att jag inte orkar ta ett steg till eller röra mig överhuvudtaget.
Det är bara så svårt att få allt att fungera när man inte orkar ta tag i nåt. Barnen vill ju fortfarande ha mat och uppmärksamhet även om jag inte har ork.
Jag har en hemsk huvudvärk. Som om jag har en tight mössa på mig hela tiden.
Jag kanske håller på att bli sjuk eller nåt. Är nästan aldrig det så jag vet ju inte hur det känns.

Svärmor stannade på middag med

Vi gjorde potatismos och panerad torskfile. Mycket gott var det måste jag säga.
Efter maten slog vi till med en semla med. Kan det bli bättre på en vardag?
Det hade gått bra idag sa Monika och febern verkar vara borta nu så imorgon blir det skola igen.
Nu har jag skjutsat Kim till corner där han skulle träffa en kompis och Koffe hjälper mig att lägga barnen. Tror jag ska lägga mig i badet en stund innan jag ska hämta Kim igen. Jag slår vad om att jag lagom hinner sjunka ner i badet när han ringer och ska hem. Det är väl risker jag får ta.
Ronnie har åkt tillbaka till macken och jobbar.

Dr Phil

Jag är helt fascinerad. Det är ett par i studion som diskuterar om dom ska gifta om sig eller inte.
Till och med dr Phil är stum. Dom bråkar om allt. Han kallar henne för hora och utvecklingstörd och dumhuvud. Killen är polis och har hånglat med en tjej som han hade bötfällt och efter det hade hänt flyttade tjejen. Det roliga var att tjejen som han hade varit otrogen med hade en kille som hon flyttade in hos.
Allt är otroligt rubbat och ändå undrar dom om dom ska gifta om sig!!!
Jag fattar inte hur folk funkar ibland.
Är Amerikanerna extra konstiga eller? Jag tycker jämt när man ser pratshower därifrån så är dom så överdrivna.
En gång för många år sen hade Sverige nåt liknande program men deltagarna var aldrig lika roliga.

Min svärmor tar det här med barnvakt på allvar

Jag tyckte det var skönt att jag inte började förrän vid elva för hennes skull så hon slapp gå upp tidigt nu när hon är pensionär.
Det visade sig att hon ändå hade ställt klockan på halv sju. Hon var ju tvungen att göra sig i ordning och äta och dessutom handla innan med. Det var ju halt ute med så det blev ju till att gå med cykeln till affären.
Jag har sagt massor av gånger att hon gärna kan säga till när hon ska handla så kan jag skjutsa men inte då. Bra kvinna reder sig själv.
Jag får hoppas i alla fall att hon tycker det är kul med lite tid med yngsta barnbarnet. Det verkar ju så. Om han sköter sina kort rätt så kanske hon vill va barnvakt fler gånger.

Jag var på banken igår i företagsärende

Av gammal erfarenhet så tog jag ju naturligtvis en lapp av varje. Jag har inte varit där sen jag skällde ut dom sist när jag inte kom fram på företagssidan.
Jag hade 18 nummer framför mig på privatlappen men var nästa på tur på företagslappen.
Som vanligt väntade jag troget. Numren gick och tiden gick sakta framåt. Dom har ju lovat att företag ska ha förtur men det var tydligt att så inte var fallet.
Killen som jag skällde ut sist satt och pratade i telefon innanför en glasruta. Jag såg honom hela tiden men han såg inte mig till att börja med.
När 12 nummer gått på privat och inga på företag så tittade han plötsligt upp med telefonluren i handen och fick syn på mig. Han reste sig upp med luren i handen och gick fram till tjejen i kassan närmast honom och sa högt så jag hörde det
:- Du glömmer väl inte att ta företag ibland med?
Han tittade på mig och gick in till sig igen. Helt plötsligt blev det mitt nummer. Att det ska va så jävla svårt att hitta den där förbannade företagsknappen. Tur att nån har respekt för mig i alla fall.

Undrar hur det går för svärmor idag

Emil har ju inte varit på skolan sen i fredas så han är överaktiv. Han har ju feber varje eftermiddag men på morgonen mår han toppen.
Vi var på banken och öppnade konto till Kim imorse och Emil var i sitt esse. Han var inte stilla eller tyst en sekund. När vi pratade med kassörskan stod han mellan oss och tryckte mot disken och lekte papegoja. VARJE ord vi sa upprepade han. När jag försökte säga till honom på skarpen så härmade han mig och skällde likadant på mig.
Jag kan tänka mig att Monika kommer att springa när jag kommer och byter av henne sen. Det blir nog ingen mer barnvakt därifrån.

Jag är trött

Jag trodde man fick sömnproblem när man blev äldre men det är nog inte än då.
Jag är ständigt trött. Skulle kunna sova dygnet runt.
Jag måste nog ge efter för längtan till sängen nu och lägga mig.
Hur kan barnen se det som en bestraffning?
Nu fick jag besked om att min svärmor ska va barnvakt imorgon. Skönt att ha morgondagen löst.
Gonatt på er allihopa!

Imorse

När Kim och jag skulle skjutsa Emil imorse:
Emil:- Kim får jag ställa en fråga till dig?
Kim:- Javisst.
Emil:- Vad är 3 plus 0?
Kim:- Har man 3 och får..
Emil:- NEJ du ska räkna!
Kim:- Ok det blir 3.
Emil:- Hahah nej det blir ju fyra såklart!!

Emil går i förskolegrupp så vad kan man vänta sig?

Jag hatar att behöva va arg jämt.

Varför kan inte bara barnen lägga sig smärtfritt? Det ska tjafsas och gnällas hela kvällen. När dom lagt sig sitter jag med en irritation i kroppen för att jag fått gapa som en idiot i en timme. Jag börjar lite lugnt men det händer ändå inget förrän jag ryter i ordentligt.
Fabian har suttit med febertermometern under armen i evigheter nu och försökt få den över 37 för han vill inte till skolan imorron. Emil gnäller för att han VILL till skolan så han säger att han inte har feber.
Dom kan aldrig va nöjda!!

Vi har internet igen!!

Barnen är överlyckliga!!!
Fabian kan inte ens gå och sova.
Emil har haft feber hela helgen så idag var han hos en kompis när jag jobbade men jag trodde han var frisk nu men inte. Nu har han 38.3 igen.
Jag måste fundera ut en lösning för imorgon bara.

Jag sitter vid tvn med datan i knät. Jag råkade ha femman på och där är det outsiders nu. Dom visar vuxna som leker häst med hästkläder och allt som en sexuell lek av nåt slag. Det ä nog en ganska udda form av sexuell läggning tror jag :)

Datan paj igen!!

Skulle ringa datasupporten för att den nya datan som jag fick för en vecka sen.
Den pajade den med nu!!
Fan jävla skitdata!!
Supporten kunde inte fatta varför våra datorer går sönder jämt. Dom sa att det kan inte va en tillfällighet. Som om jag inte visste det redan.

Jag har inte kunnat skriva nåt på två dar nu

Vi har fortfarande inget bredband. Alla utom jag är desperata.
Barnen har fått underhålla sig med annat hela helgen och det är bara nyttigt.
I lördas var vi hos jimmy som fyllde år och igår hade vi främmande hemma.
Min moster som jag sällan träffar var i stan så hon skulle komma och fika med min mamma. Jag gjorde hemmagjorda semlor. Eftersom det blev så många semlor tänkte jag att jag kunde ringa till min farmor oxå. Då visade det sig att min faster och farbror var där som jag inte heller träffar varje dag direkt. Naturligtvis bjöd jag in dom allihop. Ronnie tyckte ju då synd om sin mamma som säkert oxå ville ha en semla. Det slutade med andra ord med en släktträff.
Nicko frågade när alla gått vem det var som fyllde år eftersom hela släkten var där. Han undrade nog om han glömt gratta nån.
Det var i alla fall jättetrevligt både på lördag och söndag.

En annan händelse från skolan

I sexan fick alla barn välja vilken kompis dom helst ville gå med på högstadiet. Man får skriva en lista på fem stycken.
Jag åkte förbi skolan med lappen för att lämna in den.
Läraren tog mig avsides och sa till mig.
"- Det är ingen ide att han lämnar in den lappen för det är ändå ingen som kommer att välja honom. Det förstår ni väl?"
Jag kan säga att jag blev helt knäckt av den kommentaren. Jag åkte storgråtande därifrån och ringde till och med till min personal och frågade om jag kunde komma senare för jag var så ledsen.
Jag har sett Nicko med sina kompisar i alla år. Han har aldrig haft problem med att hitta vänner. Tvärtom har han alltid varit väldigt omtyckt av andra eftersom han är otroligt omtänksam mot andra och en pajas så han får alltid människor att skratta.
Nicko har aldrig gjort någon annan än sig själv illa. Han hade problem ett tag med sin självkänsla eftersom han kände sig annorlunda p.g.a hans adhd.
Tvärtom är han den som vid flera tillfällen gått mot strömmen och försvarat barn som blivit mobbade. Han har flera gånger fått beröm av rektorn för sitt civilkurage.
Jag kunde därför inte känna igen hennes sätt att se på min son.
Det visade sig dessutom att det var många barn som valt Nicko.

Jag kom att tänka på ett annat tillfälle när nicko var syndabock

En dag på jobbet ringde hans förra lärare hit i sexan.
Hon kunde inte med nicko över huvudtaget för att han har muntliga tics och kan helt enkelt inte va tyst.
Hon ringde till mig och sa att hon skulle polisanmäla Nicko för mordbrand för att han eldat upp en strumpa i gympasalens omklädningsrum. Tydligen hade hans kompis Anton oxå varit med men hon var säker på att det var Nickos initiativ.
Jag blev helt förskräckt när polisanmälan kom upp så jag bara grät och försökte få tag i nicko. Det här var klockan ett på eftermiddan. Jag fick tag i honom vid tre när skolan var slut.
Han var som ett frågetecken. Han hade absolut inte varit med på nåt sånt men jag trodde honom inte. Jag försökte med alla medel att få ur honom "sanningen" men det gick inte. Både Ronnie och jag satt med honom och pressade honom en hel kväll men det gick inte att få honom att erkänna nåt.
Han sa att han stod i duschen när det här hände.
Till slut ringde jag upp Anton för att prata med honom. Han sa samma sak som Nicko. Det var helt och hållet Antons egen ide Nicko visste ingenting. Antons mamma sa samma sak. Hon hade haft ett allvarligt samtal med Anton och hon var övertygad om att det var bara honoms ide. Dessutom blev hon vansinnig för att läraren ringt mig vid ett och henne vid tre. Fakta var ju ändå så att Anton var ju tagen på bar gärning så det var ju inget tvivel om att han var skyldig men Nicko var bara hennes känsla om att han säkert var inblandad.
Till Antons mamma sas det inte ett knyst om polisanmälan.
När jag sen konfronterade läraren med att han fått skulden fast han var oskyldig sa hon bara " det är sånt man får räkna med när man är som honom"!!
Varken han eller vi fick nånsin någon ursäkt från den j..la ragatan.

Vi fick mail från Nickos lärare igår igen

Dom säger att rektorn sett honom stå och röka. Jag ringde naturligtvis omedelbart upp Nicko och frågade om det var sant.
Nicko är envis på att han har verkligen inte gjort det. Jag vet att han till och från testat röka lite och vi har pratat med honom om hur farligt det är och så men vad gör man. Vi har aldrig gjort nån jättestor sak av det eftersom det finns större problem med den killen än ett par bloss ibland. jag har talat om att jag tillåter det naturligtvis inte men jag kan ju inte låsa in honom.
Han sa igår när jag frågade ut honom att han självklart skulle erkänt om det bara varit det för det har han ju gjort förut.
När jag tänker efter på historiken så vet jag ju att han har alltid varit ärlig när jag frågat honom när han luktat rök eller så. han har aldrig smusslat med det. Det gör att jag faktiskt tror honom den här gången.
Rektorn har ju faktiskt 400 elever att hålla reda på och han hade inte varit framme hos pojken ifråga så det vore ju inte så konstigt om han tagit fel.
Jag sa till Nicko att om han nu verkligen var oskyldig skulle han prata med sin lärare och be om en träff med rektorn så att han får upprättelse.
Han gjorde som jag sa och uppsökte läraren som lovade att prata med rektorn. det måste väl ändå bevisa att han inte gjort nåt.
Tyvärr är det så att med Nickos diagnos så följer det mycket anklagelser också. Han får skulden för allt och det sa jag till honom att han får inte acceptera det om han vet med sig att det är orättvist.

Nicko bojkottade oss

Bara för att vi inte har nåt bredband på flera dar så stod inte Nicko ut.
Han är hemma hos en kompis och lanar (dom är lediga idag)
Jag ringde kompisens mamma och hörde så det var ok igår. Den killen brukar va hos oss med datan så det var inga problem. När jag förklarade att vi är bredbandslösa i fem dar så hörde jag deltagandet i rösten. Hon förstod direkt att Nicko absolut inte kan va hemma då. Det hade inte hennes son heller velat va.
Ungarna umgås ju inte nu för tiden. När jag kommer in på Nickos rum och han har typ tre fyra kompisar med sina datorer där så säger dom inte ett knyst till varann. Jag brukar fråga dom om dom egentligen känner varann. Kompisar som han känt i flera år är främlingar för honom.
Jag såg ett program om databeroende häromdan. Det var en tjej som satt i stort sett dygnet runt framför datan. Hon hade träffat sin kille där med. han bodde långt borta så dom träffades bara kanske två helger i månaden eller så. Man fick se när han skulle komma till henne. Hon slet sig från datan för att möta upp honom vid tåget. Sen gick dom direkt hem till henne och ställde upp sina datorer och där satt dom hela helgen.
Varför träffas överhuvudtaget då? Han kunde lika gärna suttit hemma. Det är patetiskt.

Det är äntligen fredag

Den här veckan har varit så intensiv så fredan känns som välkommen nu.
I eftermiddag får vi fikagäster så jag har bakat sockerkaka med vaniljsås i mitten. Tyvärr tyckte jag att när jag ändå var igång kunde jag lika gärna baka två så vi kunde fika på kvällen.
Jag har stått emot socker i snart tre veckor men det blev droppen igår.
Jag hatar min svaga karaktär. Jag har fnyst åt både semlor, godis och glass så länge nu men en varm sockerkaka vann över mig.
Det innebär att mitt sockersug kom tillbaka med full kraft så nu har jag värsta abstinensen.
Varför är jag en så svag person?

Vi skulle kolla på film igårkväll

För en gångs skull så valde jag film. Det blev ond aning med Sandra Bullock.
Vi stekte ägg och bänkade oss alla fem. (alla utom småbarnen)
Efter en halvtimme gick Koffe in på sitt rum. Filmen passade inte herrn.
Ytterligare en kvart senare var det Nicko som svek.
Strax därefter somnade Ronnie i soffan.
Det var med andra ord bara Kim och jag som såg klart.
Filmen var faktiskt bra! Jag lovar!
Min familj vill bara se filmer med zombies eller monster. Det här var ju bara en vanlig tråkig thriller med inte ens en varulv i.
Undrar om Kim satt kvar bara för att va solidarisk mot mig eller om han gillade den. Jag får nog fråga honom.

Nu är det inget bredband alls hos oss

Nicholas blev galen igår när han upptäckte att det inte går att få igång nätet.
Ronnie ringde bredbandsbolaget som sa att det kommer va borta i fem dar. Jag har hopp om att kanske mina datanördar till mellanbarn kan få ur sig lite abstinens till dess.
Om jag ska va ärlig så kändes det lite i mig med när jag försöktet få igång laptopen för att kolla bloggar och så på kvällen.
Nicko var lite vitsig och sa att det var mitt fel för att jag bara lagar fullkorn och nyttigheter så alla fiser hela tiden. Kan det va så? :)
Just nu önskar jag lite grann att det här hade varit förra helgen när jag ändå jobbade. Bara tanken på Nicko en hel helg utan data.

Idag blir det kortdag istället

Började elva och slutar halv två.
Så skulle man ha det jämt.
Vi har möte i eftermiddag igen. Jag är helt fulltecknad av möten just nu. Jag känner mig nästan lite vuxen när jag tar upp min musse pigg almancka och säger att " jag ska bara kolla i almanckan så jag inte är uppbokad".
Kanske skulle köpa en sån där vuxen stor filofax istället. Nja inte min stil.

Det ringde en tjej förut till macken

Tjejen: Hej mitt namn ät terese och jag ringer från perfekto.
Jag: Jaha hej.(hördes att det var en försäljare)
Tjejen: Har du problem med att det ringer telefonförsäljare till dig?
Jag: Ja det är väl en del.
Tjejen: Då kan jag hjälpa dig så du slipper såna samtal hädanefter.
Jag: Ja men det kostar väl pengar?
Tjejen: Ja tyvärr så gör det ju det för företag.
Jag: Ja men då är ju du också en försäljare. Jag bränner av dom istället det är gratis. Hejdå:
Tjejen: Ok hejdå.
Jag tycker det går för långt när man ska betala en försäljare för att bli av med andra försäljare.

Det ser ut att bli en rolig dag idag

Min stationsdata har gått sönder så jag väntar på en ny från Stockholm.
Jag kan inte sälja bensin och jag kan inte ta några kort. Jag vet egentligen inte riktigt vad jag har här att göra.
Innan dom kan skicka ut en ny data till mig så måste dom lägga in alla program och det tar 2-3 timmar och sen skickas den med budbil hit vilket innebär 4 timmar till.
Jag blir så trött på alla kunder som gnäller när man säger att datan är trasig och dom inte kan tanka. Det är ju så synd om dom. Det är minsann ingen soom tänker på mig som får stå i skiten hela dan. Kunden kan ju åka till nästa mack och få sin bensin så för dom är det väl inte hela världen.
Det är ju ändå tur i oturen att det är januari och lite trafik.

Jag och symaskinen hade en helkväll igår

När jag väl tar fram symaskinen så går det som en dans. Jag la upp ¨vårat draperi sydde upp vardagsrumsgardinerna lagade Koffes byxor och sydde Kims gardiner.
Det gäller bara att ta sig i kragen.
Nu har jag en heldag på macken för personalen är sjuk så jag har ingen som kan jobba. Jag skulle haft ett möte imorse men det blev inställt p.g.a sjukdom så jag har ju ändå inget bättre för mig än att stå här.

Emil sa en sak imorse som gör mig lite fundersam.
Emil: Jag tycker synd om Max på skolan.
Jag: Varför?
Emil: Han tycker bara om att spela ett fotbollspel vi har där men nu är det sönder. Nån kanske har satt sig på det.(och sen blixtsnabbt) Men det vet ju inte jag nåt om för det är ju inte jag i alla fall!!
Vad ska man tro?

Jag ser ut som en allvetare

Det kom in en äldre man nu.
Mannen: Fint väder vi har idag.
Jag: Jättefint.
Mannen: Vet du om sångsvanarna har kommit in än?
Jag: ??? Jag har inte en aning faktiskt.
Mannen: Ja då får jag åka och titta efter då. Hejdå:
Jag: Hejdå:

Jag vill bara förtydliga det här en gång för alla 1: Jag har ingen livsmedelsaffär 2: Jag kan INGENTING om varken svanar eller andra naturfrågor.

Jag blir fascinerad

Det kom in en dam nyss i 60årsåldern.
Damen: Hej har ni grönsaker här?
Jag: Nej tyvärr.
Damen: Inga alls?!?!
Jag: Inte en enda tyvärr.
Allvarligt!! Det är en bensinmack jag driver!!

Jag tror inte Ronnie vill att jag går ner i vikt

Han handlar godis och semlor åt mig hela tiden och igår gjorde han en matlåda åt mig till jobbet idag.
Jag skulle ta ut den ur kylskåpet och det var den tyngsta matlåda jag nånsin haft med mig.
Det var spagetti och köttfärrsås till åtminstone tre dar i den.
Jag är motarbetad!

Jag har ätit mammas raggmunk idag till lunch

Jag älskar mammas raggmunk men jag har en öken i min mun nu. Jag dricker och dricker men det är omöjligt att släcka törsten.
Jag vet att det var samma sak när man var liten och fick raggisar till middag på helgen eller så och vi skulle till farmor efter. Hela familjen drack oss mätta när vi kom till dom.
Det är smällar man får ta om man vill äta gott ibland.
Ronnie sa förut när jag pratade med honom att han hade köpt semlor till kvällen! Dessutom hade han köpt en stor chokladkaka bara till mig. Han lär sig aldrig!
Bara för att jag åt en liten bit pizza igår så betyder inte det att jag börjat med godis och socker igen.
Den största sockerråttan hos oss är garanterat Ronnie. Till och med jag ligger i lä där.
Det blir till att äta 2 semlor och 2 chokladkakor för honom idag då.

Fabian skulle berätta för Kim igår om fisen

När vi satt och åt pizza kom vi in på det sopiga trådlösa nätverket som störs av fisar.
Fabian: Amen asså innan hade jag fyra staplar men så fort Emil fes blev det bara två och då kan inte jag spela. Gubben dör ju då. Det är inte mitt fel.
Ronnie: Jag säger ju det. Det är bara för att mamma tvingar i oss massa fibrer så vi blir fisiga. (där blev det mitt fel helt plötsligt)
Koffe: Ni får väl springa ut ur rummet när ni behöver fisa då. hahah
Ronnie: hahahah ja när fisen kommer så är det bara att pausa gubben och springa till toaletten.
Alla skrattade utom Fabian för han är fortfarande övertygad om att det verkligen var Emils fel.
Jag vill bara varna alla. Skaffar ni trådlöst så fis inte när ni håller på med viktiga saker på datan.

Det ska bli storm idag säger dom

Det finns inte en människa ute knappt. Alla sitter väl hemma och väntar på stormen.
Jag hade en kund här förut som hade hyrt den lilla täckta kärran men självklart så ska det ju strulas när ingen är på verkstan. Bromsarna var omöjliga att få loss trots att en annan kund hjälpte till och använde till och med en del våld. Jag ringde runt och försökte ragga en ny kärra åt dom i stan men det gick inte så jag fick låna ut den stora till dom. Jag vill inte ens tänka på vad som kan hända om det blåser upp ordentligt och den får kast på vägen. Hoppas dom kommer tillbaka snart så jag kan pusta ut.
Annars har det varit otäckt lugnt. Jag satt och funderade på förut om kommunen kanske var evakuerad eller nåt eftersom jag verkar vara den enda levande varelsen. Jag skulle haft med symaskinen hit så kunde jag sytt gardinerna mellan kunderna :)
Koffe och hans kompisar och Kim hjälptes åt med Kims rum hela natten. Det är kul att se hur moget Koffe och mina andra barn tar emot Kim och får honom att känna sig välkommen.

Nicko har svårt att hantera den nya situationen

När vi satt och åt pizza var Nicko i sitt esse. Han pratade, skämtade och höll igång hela tiden.
När Nicko blir nervös eller stressad är han hur stimmig som helst.
Han har ju gått och väntat på att Kim ska flytta hit i flera dagar så nu ikväll visste han inte hur han skulle bete sig.
Han är jätterolig till att börja med när han blir sån men efter ett tag blir det bara jobbigt.
Undrar vad Kim tänkte om vår stora stökiga familj egentligen.
Nu har jag varit och skjutsat Koffe, Kim, David och en annan kompis till shell och köpte godis.
Koffe frågar Kim hela tiden om han vill hänga med och så och Kim verkar tycka om det. Hoppas bara att allt komer att bli bra. Jag håller tummarna. Det är nervöst att ta ansvar för en kille som så gott som är vuxen.
Jag vet ju bara en bråkdel om hans förflutna. Jag har ju ingen erfarenhet och jag kan nog va lite blåögd ibland. Jag tror ändå på att han vill börja om så jag försöker gå på min magkänsla.
Jag antar att hela den här situationen måste va värre för honom än oss. Vi i familjen har ju varann vad som än händer och vi känner varann utan och innan. Kim vet ju hur mycket jag än talar om för honom att han nu tillhör vår familj att han aldrig till hundra procent kan göra det. Jag kommer behandla alla barn lika men han har ju saker i bagaget som inte mina barn har. Jag kan ju aldrig få nån mammarelation med honom heller eftersom han är för stor för att formas.
Ibland känner jag mig osäker på vad min uppgift är egentligen. Vad kan jag göra för honom? Är vi verkligen rätt personer? Har han för mycket i sitt förflutna så att det är för sent?
Den Kim vi känner är jättemysig, har framtidsvisioner, är arbetssam och helt enkelt jättebra på alla sätt och vis.
Frågan är om vi kommer få se en annan sida nu. Nej det här kommer att funka. Jag tror på Kims förmåga att vända sitt öde till nåt bra. Han är ett maskrosbarn.

Jag känner inte för jobb i helgen kan jag säga

Jag vill ju va med och måla och möblera rummet. Jag har ju köpt tyg till gardiner med som jag vill ha färdigt.
Väggarna ska bli målade med brunt och gardinerna är gråsvarta (enfärgat).
Nu är jag bara osäker på om jag ska ha kappa eller längder. Helst skulle jag vilja ha öljettlängder. Jag har aldrig gjort det förut men det ska väl inte va så svårt.
Jag sitter nu och tittar på lets dance. Jag vet inte varför. Alla ser det ju så nåt bra med det måste det va men mig intresserar det inte ett dyft. Jag gillar tydligen inga program som alla andra gör. Undrar varför.
Den där Tony Irving måste ju larva sig. Han kan inte ha en sån hemsk brytning.
Jag får väl ge det en chans då men jag lär nog inte bli ett fan i alla fall men Emil verkar ju vilja se.
Dom dansar ju bara för guds skull hur intressant kan det bli.

Nytt möte idag

Nu är det äntligen färdigvelat från deras sida.
Kim kommer idag!
Ronnie ska åka och hämta honom nu med honoms grejer. Jag har vädjat till mina barn att försöka ta det lite lugnt ikväll så dom inte skrämmer iväg honom. Mina barn är ju lite vilda ibland.
Alla ser fram mot det och det är ju en förutsättning för att det ska bli bra.
Vi tänkte festa till det med pizza ikväll till och med så jag får väl bryta min bantning bara för ikväll.
Jag har inte ätit nåt socker eller snabbmat på två veckor nu så suget är faktiskt borta.
Att det ska va så fruktansvärt gott med socker och fett. Det är ju inte konstigt att vi i sverige blir fetare och fetare.
Jag tänkte att vi bara skulle äta en kokkorv med bröd nu på eftermiddagen så jag köpte sån där med lite fett till mig. Det var den äckligaste korv jag ätit i hela mitt liv. Jag fick ge mig och synda med en fet istället annars hade jag blivit utan.
Nu ska jag plocka iordning lite i röran.
Sen blir det väl plock i Kims rum hela kvällen.

Jag kom på idag varför mina småbarn fick varsitt rum en gång

Fabian satt vid datan på deras gemensamma rum och Nicko bestämde sig för att han var retsugen så han var tvungen att jävlas lite.
Han hittade Fabians pokemonkort och det är en rejäl bibba kan jag säga. Det är väl typ 300 kort. Eftersom han älskar sin lillebror så mycket så var han tvungen att kasta alla 300 kort på honom när han sitter fridfullt och spelar data.
Fabian ger ifrån sig ett gallskrik naturligtvis. Men det är inte nog med det Emil vill ju inte va sämre utan han plockar upp korten och kastar dom på Fabian han med.
Fabian: VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ER!!!!! (illtjut)
Jag beordrar bröderna bus att plocka upp korten och be Fabian om ursäkt.
Nicko ber om ursäkt plockar upp fem kort och går.
Emil bryr sig inte så jag låter det passera utan att ta nån mer fight med Nicko.
Emil böjer sig ner för att plocka fler kort samtidigt som han tar spjärn mot databordet och råkar lägga av en fis samtidigt. Nu är det som så att eftersom dom bytt rum så fanns det ingen kabel dragen dit så Ronnie satte in ett trådlöst kort i datan men det funkar lite si och så.
Naturligtvis så råkade datan tappa kontakten precis i samma stund som Emil fes och det gjorde dessutom så att Fabians gubbe i spelet dog.
Skriket Fabian gav upp då kan ingen föreställa sig.
Fabian: MAMMA!!! EMIL GJORDE SÅ MIN GUBBE DOG!!!! HAN FES SÅ MIN GUBBE DOG!!! EEEMMMIIIILLL!!!!!!

Jag kunde inte hålla mig för skratt och det gjorde inte saken bättre. Eftersom han inte fick nån sympati från sin mamma rusade han ut till Koffe. Koffe kom in som ett frågetecken.
Koffe: Vad är det som händer här egentligen??? Fabian gråter och pratar om att Emil har dödat hans gubbe med en fis!! Jag fattade ingenting!

Jag fick helt plötsligt tillbaka minnet. Det var ju på grund av såna här incidenter som dom en gång i tiden fick varsitt rum.

Det blev lite uppskjutet med inflyttningen

Vi ska på möte imorgon så vi hoppas det löser sig då. Kim vill och vi vill och soc vill så det ska nog lösa sig.
Vi har möblerat om hela natten så nu finns ett rum ledigt. Ronnies och mitt rum är 6 kvadrat!!
Vi kan precis få in en dubbelsäng men mer är det inte. För att gå och lägga mig måste jag klättra upp i sängen och krypa till min plats. Att bädda sängen är ingen lätt uppgift men med lite träning så.
Fabian och Emil har fått vårat rum och det blev jättebra. Tyvärr har dom redan börjat slåss. Idag har Emil Oskar med sig hem så dom tre i ett gemensamt rum är livat kan jag säga.
Jag skulle behöva fortsätta med utrensningen. Jag har kastat 4 säckar med skräp än så länge men det är nog inte slut med det. Jag älskar att kasta. Det är så lätt att hålla reda på rummen sen ett tag tills man samlat på sig nytt igen.
Nu ska jag steka lite blodpudding till barnen. Mums :)

Det känns bra idag

Det är skönt nu när allt är bestämt.
Kim verkar nöjd med sitt beslut också och det är ju nästan viktigast av allt.
Jag tror på honom och hans framtid. Han är en bra kille så det ska bli bra det här.
Nu återstår bara allt praktiskt hemma med alla rum som måste bytas fram och tillbaka och väggar som ska målas.
Jag tvivlar nämligen på att en 17åring vill ha ett rum med nalle puh på bården.
Jag tänker mycket på hur det måste kännas att flytta in i en färdig familj på det här viset. Det är starkt att klara av det. Jag är imponerad. Hoppas bara att vi kan få honom att känna sig hemma så han kan va sig själv.
Mina egna barn kanske kan reflektera över hur bra dom egentligen har fast dom alltid gnäller över småsaker.

Vi fick besked nu

Alla möten jag sprungit på gällde Kim. Han är en sjuttonårig kille som vi lärt känna. Han hade ingenstans att bo nu så vi blev aktuella som fosterföräldrar.
Nu ringde dom från soc och talade om att Kim kommer till oss imorgon!
Det känns bra. Det är klart att mycket tankar funnits på om man gör rätt och så men i slutändan kunde vi inte gjort annat än att välkomna honom till oss eftersom vi tycker för mycket om honom.
Så från och med imorron har jag fem barn. Ok barn kanske är att ta i när det gäller Kim han är ju så gott som vuxen men ändå.
Det ska bli bra det här det vet jag.
Nu blir det lite jobb med ommöbleringar mede rummen bara men finns det hjärterum finns det stjärterum eller hur.

Jag hade massa energi förut

När Ronnie hade åkt med barnen kände jag för en gångs skull för att städa.
Jag tog hand om disken och en tvättmaskin skurade en av toaletterna och torkade golven. Helt plötsligt hittade jag mina räkningar på bänken så jag tänkte att jag måste lägga in dom på bevakning innan jag glömmer det.
Vad händer när man väl startat datan? Jo här sitter jag. Alla mina planer på att städa försvann. Det är underligt hur lätt jag tappar fokus.
Skäms på mig.

Jag tittade på outsiders på femman igår

Det handlade om tre tjocka människor. Den ena killen känner vi till lite. Tro mig det är absolut ingen vän till oss men tjejen han har barn med är syster till grannens barn och killen har Ronnie dessutom gjort lite affärer med.
När dom satt i trädgården och åt bullar kunde jag inte hålla mig för skratt. Det var så fruktansvärt tillgjort. För det första satt dom jämte varann (antagligen för att komma med i kameran båda två). Dessutom hördes det att deras samtal var VÄLDIGT tillgjort. Det lät som att dom hade ett manus att gå efter och läste innantill. Sen vände dom sig mot varann vid "rätt" tillfälle och log mot varann innan dom fortsatte med sina "repliker".

Linda (tittar in i kameran): Men Pelle hur många bullar har du ätit egentligen? (sen vände hon sig mot honom och log)
Pelle (tittar in i kameran): Jag har ätit fem vaniljbullar och en kanelbulle (sen vände han sig mot Linda och ler).

Hon satt ju för guds skull jämte honom när han slevade in alla bullarna så det såg hon väl själv!?! Jag säger bara TILLGJORT!
Att våran dialekt här i trakterna är ful visste jag men jag hoppas verkligen att jag inte har lika hemsk som dom.
Jag måste ändå säga att det är starkt gjort att va med i tv så jag hoppas han lyckas med att gå ner i vikt.

Vi sitter med barnen och kollar kollopapporna

Jag och Ronnie har suttit på möte hela eftermiddan igen så nu känns hjärnan som potatismos. Därför blev det en komedi med svenskt tal så barnen får sitta och gosa och slappa med oss.
Den är som amerikanska komedier brukar va. Underhållande men förutsägbar.

Jag har kommit ifatt på andra avenyn nu

Det kändes nästan lite vemodigt när jag hade kommit ifatt alla avsnitt.Förut kunde jag se fram emot att jag hade massor av timmar som jag kunde plöja igenom på datan men nu måste jag ju vänta på avsnitten som vanligt på tvn.
Ronnie fick för sig om att se ett avsnitt med mig helt plötsligt igår kväll när jag bara hade tre kvar.
Det var ju så dax då. Jag fick ju sitta och förklara alla karaktärer och tidigare handling för honom. Till och med Koffe och Nicko gjorde oss sällskap så nu har det väl blivit hela familjens kvällsnöje tydligen.
Ikväll kommer avsnitt 51 så då sitter vi bänkade.

Det blev dubbelpass idag

Jag jobbade förmiddag idag. När jag hunnit hem och hämtat barnen så hörde min personal av sig och behövde gå hem igen så det var bara att ringa efter barnvakter.
Så nu är jag tillbaka på jobbet igen efter en timme i frihet.
Jag hann ju i alla fall få i mig en lunch så det var ju inte helt bortkastat.
Tyvärr är inte utsikten på jobbet så kul just nu. Min ena pump blev påkörd för några månader sen så idag kom dom för att ta med sig den och göra iordning den. Det är ju i sig jättebra. Dom hade med sig en lånepump till mig. Vilket också är jättebra.
Nu är det bara så att pumpen dom har att låna ut är nog inte tillverkad dom senaste åren den är fruktansvärt ful. Dessutom är killarna som ligger på knä här utanför av den större modellen med byxor som inte lämnar nåt åt fantasin.
Jag står alltså just nu och tittar på en rostig pump och två stora vita stjärtar.
Undrar om jag ska gå ut och tala om för dom att byxorna inte sitter uppe eller märker dom det själva tro?!

Vi har för många datorer inkopplade här

Min och Ronnies data är helt galna. Dom hackar och loggar ut hela tiden så Ronnie ringde bredbandsbolaget.
Dom letade upp felet och det var Koffe som var problemet.
Han laddar hem max samtidigt som han delar ut och spelar tibia.
Nu drog Ronnie ur hans kabel och det tog tio sekunder innan Koffe kommer inspringande och undrar vad vi gör med hans bredband.
Helt plötsligt funkar våra datorer felfritt så den lilla egoisten där ute i rummet kan hälsa hem till data för resten av den här dan.
Nu har jag tröttnat på att försöka se dom resterande avsnitten av andra avenyn som jag hade kvar efter alla problem jag haft i två timmar så det får bli en bok istället.

Jag var på "busfabrik" idag

I småbarnens klass hade några föräldrar ordnat med att få låna skolans gympasal och fixat en hinderbana till barnen. Det serverades fika till självkostnadspris också.
Det var ett bra initiativ och mycket trevligt att träffa alla föräldrar.
Ljudnivån var enorm kan jag säga men jag kan lätt stänga av så det var inget problem.
Det känns bra nu när jag slöat till i soffan att barnen fått leka av sig idag.

Kolla aldrig på film med en ljudtekniker

Som tur är har jag redan sett filmen så jag är inte intresserad.
Min svåger har hållt på i en timme med att ställa in ljud och bild.
När alla andra diskuterar innehåll i film så pratar han om ljudtermer och ljuset på bilden och format och allt vad det är.
Jag vet faktiskt ärligt talat inte om han egentligen vet vad filmen handlar om.
Jag skulle kunna tänka mig att gå och lägga mig och läsa men jag är fruktansvärt rastlös.
Jag har knappt sovit inatt men ändå blir jag inte trött. Det kryper i kropppen. Egentligen borde man passa på att utnyttja det till att städa eller nåt kanske.
Jag får leta upp nån bok och se om jag kan koppla av.
Ses imorron!!

Jag överlevde släktmiddan med

Vi skulle äta potatisgratäng och fläskfile. Jag trodde det skulle räcka med en timme i ugnen men inte då.
Jag är ju van vid gratäng till sex men nu var det till femton. Det tog två timmar.
Maten blev lyckad i alla fall så småningom.
Nu sitter alla och tittar på stjärnor på slottet eller vad det är och jag kan säga att det är det tråkigaste jag vet. Det verkar bara vara jag som tycker det. Alla skrattar vid "rätt" tillfälle medan jag inte ens hör vad dom säger på tvn för jag somnar snart

Fabian är på bowlingkalas

Jag brukar låta mina minstingar ha ett gemensamt kalas mittemellan deras födelsedagar. Dom har ju ändå gemensamma vänner eftersom det bara skiljer ett år mellan dom.
I år har dom haft önskemål om ett bowlingkalas. Det går alltid mode i barnkalas. Förra året var barnen på mängder av kalas i gympasalen på dagis (även vi hakade på den trenden då).
För nåra år sedan var det mcDonalds som gällde.
Nåt år skulle alla barn ha disco hemma.
Maskerad är min skräcktrend. Jag har ingen fantasi. Mina barn kommer alltid i dom tråkigaste dressarna.
I år är det då bowling som är trenden. Jag har bara inte haft tid att beställa tid än. Nu är jag inte lika säker på att det är ett bra förslag.
Det här kalaset som jag lämnade honom på var det 10 grabbar i Fabbes ålder. Mamman som stod för kalaset var smått hysterisk. Att försöka fösa ihop dom här väldigt aktiva grabbarna och få dom att vänta på sin tur var nästan omöjligt. Dom var överallt där dom inte skulle va och jagade varann istället. Dom pojkar som väl skulle spela kastade formligen klotet så jag trodde banan skulle spricka. Nån unge satt och tjöt och när mamman skulle prata med honom flippa resten av gänget ur bakom ryggen på henne.
Hon såg nästan panikslagen ut.
Jag bestämde mig där och då att det måste finnas nåt bättre alternativ till kalas.

Snart ska det bli släktmiddag

Båda Ronnies bröder med familjer och deras mamma ska komma hit på middag.
Det konstiga är att om min släkt kommer så städar jag och lagar mat till allihopa och när Ronnies släkt kommer är det fortfarande jag som städar och lagar mat.
Jag ska bli man i mitt nästa liv.
Fast om Ronnie skulle styra så blev det köttfärssås och spagetti och allt skräp som ska städas skulle slängas in i nån garderob fem minuter innan gästerna kommer.
Det är nog tur att det inte är han som styr.

Mitt huvud sprängs snart

Det är så mycket beslut som ska tas och problem att lösa och tider att få ihop.
Mitt liv ser ut att stå inför förändring.
Allt är för mycket just nu men jag ska inte klaga.
Jag har bara mer att göra än vad jag har timmar på dygnet.
Jag hoppas på det bästa mer kan jag inte göra.
Lycka till på mig så får tiden utvisa om jag fattar rätt beslut.

Min man fattar inte att jag slutat med socker

Nu dukade han fram sex stora, gräddiga, färska semlor.
Han tycker inte att det gör nåt att man bara äter lite grann. Lite grann är inte en hel semla direkt.
Hur ska man kunna gå ner i vikt i det här hemmet.
Han säger att inte semlor kan viska åt nån men då har han aldrig varit riktigt sötsugen. Dom skriker åt mig till och med. Jag vet att den stora saftiga semlan som ligger där på fatet bara flinar åt mig och skriker "kom och ät kom och ät".
Jag står emot. Jag ska vinna över den.

Jag hade ju lovat mig själv att ägna mig mer åt mina vänner

Jag tänkte ju nu när det är nytt år att det ska kunna bli lite mer tid till mina vänner.
Jag började med Jessica förra helgen. Vi skulle träffas på lördan men då blev Oskar spysjuk så det blev inget av med det.
Jag ringde Nina häromdan och vi skulle boka in en middagsdejt. Efter mycket om och men kom vi fram till att vi kanske kunde klämma in en stund om tre veckor.
Jag provade Jessica idag igen för att se om det kunde gå med en snabbfika i helgen men då jobbar hon kvällar och nätter hela helgen så det gick inte.
Ann-Kari och jag hinner heller aldrig träffas för är jag ledig så jobbar hon.
Det är bara Åsa som hinner med mig ibland (fast oftast säger hon nej till alla mina förslag i alla fall).
Hur ska jag kunna förändra nåt då när alla andra är lika upptagna som jag.
Vi kommer inte kunna umgås förrän vi sitter på ålderdomshemmet ihop.
Då ska vi ha desto roligare.

Jag har gjort bort mig tror jag

Jag hade en kund förut som hade tankat diesel. Det var en finare medelålders kille med kostym och fin bil. När han hade dragit sitt kort och skulle skriva på hittade jag ingen penna. Jag letade fram en splitter ny penna under disken.
Kunden: Jaså en ny penna minsann.
Jag: Ja den får du ta oskulden på.
Jag log men det gjorde inte han. Jag tror inte han uppskattade mitt skämt.

Koffe spyr!!

Ronnie skjutsa alla 4 barnen till skolan imorse.
Tio minuter senare ringde Koffe och ville bli hämtad igen.
Han hann inte mer än in på skolan så gick han direkt till toan och spydde.
Jag vill inte ha nån magsjuka!! Han får sitta i karantän på sitt rum en vecka eller nåt.
Om jag sätter en matlåda utanför hans dörr knackar på och springer innnan han öppnar så kanske jag klarar mig.

Emil skulle precis fixa kvällsmat

Han nådde ju inte hyllan längst upp i kylen så istället för att ropa på sin mamma eller ta en stol så klättrade han.
Hela översta hyllan ramlade ut!!!
Mitt köksgolv är nu en blandning av fil, mjölk och Ronnies matbytta plus allt annat som jag måste torka av nu.
Jag vet ju vad jag får göra ikväll då.
Har man inget jobb så fixar Emil.

Emil har ett nederlag igen

Jag tyckte att det gått framåt med kissandet men igår var vi tillbaka på ruta ett.
Kisspåsen låg på hans fack när Ronnie kom och hämtade. Han har ju inte kissat på sig i skolan på 2 veckor. Inatt kissade vi honom som vanligt men ändå vaknade han nerkissad från topp till tå imorse. Han var så besviken. han har ju kissat på sig dom andra nätterna med men då har han vaknat när det börjat komma och sprungit upp och kissat klart.
Jag vill ju inte börja med blöja på honom igen. Det skulle va värsta nederlaget. Jag ska ringa barnmottagningen och be om ett kisslarm nu. Håller tummarna för att det ska funka.

Jag har slutat med socker

Jag har abstinens!!
Bara för att jag inte FÅR äta socker så är jag fruktansvärt sugen.
Lite självplågare är jag med. Jag skulle va snäll mot Ronnie och Kim så jag köpte med semlor till dom.
Jag älskar semlor!!
Jag kan inte gå upp på fikarummet nu för där står semlorna och skriker på mig.
Jag hör ända ner hit hur semlorna viskar "Jessica kom och ät".
Jag tror att jag håller på att bli galen. Blir väl inlåst innan avvänjningen är klar. Hur länge sitter ett sockerberoende i egentligen?

Igår skrev jag ingenting

Jag är ju som sagt inne i andra avenyn och det är många avsnitt att se.
Jag lever, andas och är andra avenyn just nu.
Kan det va ett beroende som är på gång.

Igår kväll pratade jag med min underbara, gulliga, kära vän Nina i flera timmar.
Helt plötsligt kläcker hon ur sig att hon ska ha barn!!!
Jag är överlycklig för deras skull.
Jag slår vad om att det blir en liten charmig, otroligt söt liten lintott.
Antagligen en liten hjärtekrossare.
Bättre föräldrar kan han/hon nog inte önska sig i alla fall.
Grattis Nina o Pär!!!

Jag har fastnat i andra avenyn

Jag gick in på svt förut och kollade lite.
Jag har sett förut att det finns nån serie som heter andra avenyn men det har inte intresserat mig förut. Inte förrän idag.
Jag provtittade på första avsnittet och nu är jag fast.
Helt otroligt vilken bra serie.
Problemet nu är bara att jag ligger 48 avsnitt efter så jag vet vad jag får göra på kvällarna nu et tag framöver.
Den påminner mig precis om tre kronor, nya tider och såna gamla godingar som jag följde slaviskt.
Jag är fast i såpaträsket igen.

Emil var hos doktorn idag

Vi skulle kolla om vi kunde göra nåt åt hans kisseri.
Doktorn var toppen!!
Hon hade enormt tålamod. Det kan behövas med min kära minsting.

Hon ville veta lite sjukdomshistorik och började med Emil själv. Jag började naturligtvis med hans kissande som alltid varit ett stort problem. Att han går på tå och hans gråa starr tog vi oxå upp. Sen ville hon veta om hans syskon. Ja men dom har bara diabetes och adhd säger jag och då började hon skratta.
Jag kom på sen att bara var kanske inte rätta ordet.

Emil var extremt överenergisk idag.
Han började med att leka med leksakerna hon tog fram. Där fanns en bil som lät VÄLDIGT mycket när man körde den fram och tillbaka. Naturligtvis nöjde han sig inte med det utan han övergick sen till att leka att britsen han skulle sitta på var ett stup som bilen skulle köra utför.
Det lät ännu mer!!!
När han tröttnade på det lekte han med alla stetoskop och blodtrycksmätare och ALLT annat som han absolut inte skulle leka med.
När dom sen skulle visa larmet dom ville han skulle ha i sängen blev han helt galen. Dom demonstrerade hur högt larmet tjöt när det kom en droppe vätska på. Det var ett fruktansvärt ljud. Emil ville prova själv. Han tröttnar ju tyvärr aldrig heller så till slut drog hon ur sladden.
När dom skulle ta blodtrycket med en automatisk maskin bad hon Emil att sitta still i tio sekunder och inte peta på den men inte min Emil då!! Dom fick göra om tre gånger för han kunde inte låta bli den.

Jag kan väl lugnt påstå att det var tur att jag har softat hela helgen och samlat krafter för dom gick åt på en timma med Emil hos doktorn. PUH!!

Pigg och utvilad på jobbet

Jag har vilat så mycket så jag känner mig som ny idag.
Jag kunde knappt sova inatt för jag var SÅ pigg.
I helgen som kommer nu kommer Ronnies bror från Stockholm hit så det kan bli rätt så hur ska jag säga... intensivt. Jag tror att jag gjorde rätt i att vila den här helgen för jag behöver nog det ;)

Jag skulle behöva sova nu

Nu har datan fått följa med in i sovrummet till och med. Var ska det här sluta?
Jag som nyss knappt hade tittat åt datorerna här hemma.
Beroendet började när jag fick en egen.
Tiden går så fruktansvärt fort när man väl sitter med en laptop i knät.
Ronnie och hans kompis och mina stora söner satte på supertöntjobbiga filmen boat trip så då sa jag gonatt.
Jag tog med datan till sängen och tänkte bara sitta fem minuter eller så. Filmen har tystnat i vardagsrummet men här sitter jag kvar så dom fem minuterna blev två timmar.
Det är skrämmande.
Eftersom jag öppnar imorgon så är det dax att skärpa sig och logga ut nu då.
Gonatt.

Ronnie köpte en film på affären igår

Den hette Dinotopia och var över fyra timmar lång!!
Jag blev trött bara jag tänkte på 4 timmar med en film.
Ronnie har sakta men säkert gått igenom den där filmen och pausat ibland.
När jag bad honom hjälpa mig med maten hade han nog sett i alla fall tre timmar så han pausade och kom ut till mig i köket.
Koffe kom hem och gick ut i vardagsrummet och slängde sig i soffan.
Ronnie skrek åt honom att han inte fick röra dvdn för han kollade en film där.
Den har jag stängt av säger Koffe.
Ronnie: SKOJAR DU!!!
Koffe: Men vadå hade du ingen koll på vart i filmen du var då??
Jag kan säga att Ronnie var inte glad på sin son
Jag: Där sjönk du LÅNGT ner på popularitetslistan hos din pappa. Hahaha
Jag blev inte heller populär efter den kommentaren.

Jag slappar

Jag har läst två böcker nu sen i fredas. Jag sover, läser och slappar hela helgen.
Jag älskar det!! Inga måsten!!
Tyvärr får jag dåligt samvete för mina understimulerade barn bara
Jag tror i och för sig att barn som har den stressiga miljö dom har på skola och fritis kan behöva göra ingenting ibland.
Jag ska kompensera dom nästa vecka.
Nu ska jag laga lite mat och ta hand om tvätten sen ska jag påbörja en ny bok. Den här gången en barnbok så jag får läsa högt istället.

Vi gick förbi en snögubbe förut

När vi gick hem från affären gick Emil och jag en bit framför Ronnie och Fabian. I en trädgård vi gick förbi såg vi en snögubbe som hade ett svärd som näsa.

Emil: Titta mamma den snögubben har ett svärd som näsa. Hahaha vad nördigt!
Jag: Men Emil så där säger man väl inte. Dom som gjort den kanske blir ledsna då.
Emil och jag gick tysta en bit till så hörde jag Ronnie högt bakom mig till Emil
Ronnie: KOLLA EMIL DET ÄR EN SNÖGUBBE HÄR SOM ÄR SPETSAD AV ETT SVÄRD!!!
Emil: JA JAG SÅG DET! DET ÄR JU NÖRDIGT!!
Ronnie: JA VISST ÄR DET!

Där rök min uppfostran med en gång.

Vi har tagit en vinterpromenad

Ronnie gnällde om hur kallt det var så fort vi kom utanför dörren.
Visst mina öron sticker fortfarande men nån luft måste man väl ha.
När vi var på affären och barnen skulle köpa sitt lördagsgodis så var naturligtvis Fabian tvungen att tappa ner sin chokladbit längst ner i glassfrysen.
Är man bara drygt en meter lång så är det bra om man vid ett sånt tillfälle ber sin två meter långa pappa om hjälp men inte Fabbe.
Han tog sats och hoppade upp med magen mot kanten och böjde sig över. Det gick inte så bra utan Fabian tippade över och hamnade med huvet ner i frysen och benen vilt sparkandes rakt upp samtidigt som han skrek. ALLA vände sig om. Prisskyltarna som satt över frysen for all väg.
Han skämdes som en hund när vi skulle betala. Alla tittade på honom och log.

Nu börjar den där banken bli jobbig att tjata om

Jag vill bara varna alla som har funderat på att bli kund på Sparbanken. GÖR DET INTE!!!
Jag hade ett snabbt ärende på banken idag.  Snabbt och snabbt, det beror sig ju på när man kan få hjälp.
Jag kom in och sneglade mig runt på kunderna. Konstaterade att det var bara 3 kunder förutom mig. Jag tänkte att då ska jag väl kunna ta den där förbannade företagskölappen idag. Jag tryckte och såg att det bara var ett nummer framför mig. Först stod jag upp och väntade sen satt jag mig ner och väntade. Kund efter kund kom in på banken tog lapp gjorde sitt ärende och gick ut. Dom enda som inte fick komma fram var den andra företagskunden och jag.
Till slut gick jag fram till den andra ratade kunden och sa till honom att om han vill få hjälp får han nog ta en privatlapp. Vi tog varsin privatlapp och då blev det plötsligt vår tur efter 20 minuters väntan!!

När jag gick (eller snarare stampade) fram till killen i kassan var jag vansinnig.
Jag: Den där företagsknappen kan ni ta bort. Enda sättet att få komma fram här är att ta en privatlapp.
Han: Nej du måste ta företagslappen. Förut hade vi ju en speciell kassa för företag men nu har vi tagit bort den. Om du tar en företagslapp så ser vi det och då går du före dom andra.
??????
Jag: Jag har ALDRIG kommit fram med den lappen. Varje gång jag är här får jag stå och vänta tills jag ger upp och tar en privatlapp. En gång stod jag tills jag var sista kunden här och då var dom tvungna att trycka fram mig till slut. Jag kommer aldrig mer ta en företagslapp!!!!
Han: Vi ska bli bättre på det. TITTA nu tryckte dom fram ett företagsnummer.

Ok det var den första gången dom tryckte på den på 20 minuter och det var antagligen för att dom hörde hur förbannad jag var. Dessutom var det numret dom tryckte fram den kunden som redan gjort som jag och tagit ett privatnummer Han var redan färdig och hade gått men ändå tryckte dom inget mer på knappen innan jag gick fast mitt nummer fortfarande inte kommit upp. Enligt deras data måste det alltså funnits fler på kö men dom gick över till privatnumren igen. Jag kan slå vad om att om jag går dit imorgon så har dom nog fortfarande inte tryckt fram mitt nummer.

Det känns som jag ska gå på semester

Idag känns allt så lätt på jobbet.
Jag ska ju va ledig hela helgen!! Jippi!!
Två dagar ledigt i streck.
Jag ska sova hur länge jag vill och sen ska jag ner till stan och köpa present till senaste brorsdottern.
Ronnie fick en alldeles färsk liten söt brorsdotter dan innan julafton. Det gör väl mig till faster lite grann i alla fall?
Med fyra egna pojkar så är det helt underbart att hitta på nån flickig present. Jag älskar att köpa klänningar men eftersom vi måste skicka presenten ( dom bor i Stockholm) så får det väl bli nåt smycke.
jag hinner nog köpa kläder vid ett senare tillfälle.
Jag ska inte ha nåra måsten den här helgen. Tar den som den blir.

Idag var det ännu kallare

När Ronnie kom imorse stod ac-n på 10 grader.
Han upptäckte då att det var inte inställningen på värmen som var boven utan Ann-Kari.
När hon puttadde in den nya snuskylen lyckades hon trycka in knappen till elementet. Ronnie har fått ut den nu så värmen kommer nog sakta men säkert. Jag är ju uppe i 12 grader nu så det artar sig.

Varför detta eviga lanande?

Jag blir galen!!
Det är jämt fullbelagt hos oss med tonåringar och datorer. Jag älskar alla dom här mysiga goa killarna men dom har ju ingen dygnsrytm. Det är jobbigt när vi jobbar och dom tror dom kan va vakna hela natten. Dom ska ju va SÅ tysta. Eller hur!!!
Det blir alltid liv på ett eller annat sätt.
Dom sover hela dagarna sen. Överallt. Dom ligger skavfötters och på soffor och madrasser.
Varför kan dom inte sitta var och en hos sig om dom ändå bara sitter vid varsin data?
Idag har mamma Jessica fått nog så jag har sagt ifrån för inatt. Jag går med på att grabbarna är här till elva men sen sover var och en hos sig och återkommer imorgon.
Tro mig världen har gått under här.
Hur ska dom överleva en sån här tragedi?
Ska dom bara gå och sova då ikväll?
Dom ser helt chockade ut.
Jag vet att dom kliar sig i huvet nu och undrar hur dom ska kunna övertala mamman.
Jag vill bara ha lugn och ro en natt ska det va så svårt.

Jag har fortfarande inte köpt nåra blöjor till Emil

Tyvärr har det gått lite sämre dom sista dagarna trots att Ronnie tar upp och kissar honom vid tolvtiden varje natt.
Det  kommer inte mycket och han vaknar varje gång och går upp och kissar och byter kalsonger.
Idag tog han fram ett par långkalsonger istället för kalsonger när han skulle lägga sig. När jag frågade varför sa han att " dom är tjockare så då kanske det inte blir blött när jag kissar på mig".
Jag vet inte vad jag ska göra mer än det vi gör. Vi kan ju inte heller hålla på och gå upp på nätterna och kissa honom för resten av livet. Han är ju så stolt nu när han inte har blöja längre så jag kan inte ta på honom det igen.
Han kommer antagligen va torr innan jag hinner reagera och då kommer jag inte att komma ihåg dom här problemen.


Snott från Ann-Kari

Visste du att...

Om du skriker I 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat
tillräcklig energi för att värma en kopp kaffe?
(Är knappast värt det...)


Om du fjärtar oavbrutet I 6 år och 9 månader kommer du att producera
tillräckligt med gas till en atombomb?
(Nu börjar det likna något!)

Hjärtat producerar så pass stort tryck när det pumpar blod runt I
kroppen att det kan spruta 914,40 cm?
(Oh My God!)

En gris orgasm varar I 30 minuter?
(I mitt nästa liv vill jag vara en gris!!)


En kackerlacka kan leva I 9 dagar utan huvud innan den dör?
(Ohyggligt!)


(Jag har fortfarande inte kommit över det där med grisen...)

Om du bankar ditt huvud in I väggen gör du av med 150 kalorier I
timman?
(Prova inte detta där hemma. Men kanske på arbetet...)


Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är
fast vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita
loss hannens huvud?
('Älskling, jag är hemma! Vad f...?!')

En loppa kan hoppa 350 gånger så långt som sin kroppslängd? Det
motsvarar att en människa hoppar längden av en fotbollsplan.
(30 minuter...Lyckliga gris.. Kan du föreställa dig detta??)

Havskatten har över 27000 smaklökar!
(Vad kan vara så välsmakande på botten av havet?)

Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen?
(Jag vill fortfarande va en gris I mitt nästa liv - kvalitet framför
kvantitet!)

Fjärilar smakar med fötterna?
(Någonting jag alltid har önskat att veta!)


Den starkaste muskel I kroppen är tungan?
(Hmmmmmm....)


Högerhänta människor lever I genomsnitt 9 år längre än vänsterhänta?
(!)

Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa?
(OK, det är nog bra.....)


En katts urin lyser under svart ljus?
(Svart ljus.... ?)


En struts öga är större än dennes hjärna?
(Jag känner människor med samma problem...)

Sjöstjärnor har ingen hjärna!
(Sådana människor känner jag också!)

Isbjörnar är vänsterhänta?
(Om dom byter, kommer de att leva längre!)

Människor och delfiner är de enda arter som har sex för lustens
skull?
(Men grisen då?)

Nu när du har flinat minst en gång, är det din tur att sprida
dumheterna och skicka dem till någon du tycker skulle kunna behöva
ett flin...
(Kanske till och med ett gott skratt....) Ha en jättebra dag!!!


Jag håller på att frysa ihjäl

Enligt termometern  på ac-n är det 14 grader här inne. Mina fingrar har snart mist känseln och min nästipp är vit.
Det är kanske bäst att öka på värmen till helgen så Ann-Kari inte drar på sig en förkylning eller nåt när hon jobbar.
Bara tanken att gå ut i snöstorm och kyla och leta sig ner till pannan och höja värmen får mig att frysa mer fast jag vet att det blir bättre här inne sen. Jag får ta det när jag ändå ska gå hem sen.
Jag är bara så förbannat envis. Jag tycker det finns roligare saker att betala för än olja eller el. Hemma gör jag likadant. Jag skruvar ner värmen och Ronnie skruvar upp.
Jag vill helst ha så pass kallt att man kan sitta med filt och tofflor i soffan men Ronnie vill kunna gå runt med tshirt och kallingar.
Det innebär att temperaturen hemma pendlar mellan 17 och 25 grader.

Den snälla mamman ska bli den krävande mamman idag

Jag har inget emot att barnens kompisar bor hos oss men nu har jag fått nog!!
Mina stora barn har haft rummen fulla med kompisar inatt. Det är ju i och för sig inget ovanligt. Dom har nog inte sovit en blund inatt. Ronnie var ute säkert 7 gånger och sa till Koffe med kompisar att man faktiskt inte får spela hög musik mitt i natten med dörren öppen mot altan och spela pingis med höga röster. Jag vet att vi kan va lite känsliga ibland men nån sömn innan vi jobbar ihop pengar till dom bortskämda barnens mat och uppehälle behöver vi.
Mina söner är av den där extremt bortskämda sorten. Dom har jullov men kan inte så mycket som ta i en tvätt eller disk eller fixa mat tills deras utarbetade föräldrar kommer hemstaplande på kvällen.
Jag förstår att det är fruktansvärt jobbigt att behöva sitta vid datan och spela 20 timmar per dygn. Musen väger faktiskt flera gram och tänk att flytta den fram och tillbaka!! Det är värre än ett heltidsjobb!! Stackars mina barn.
Till pojkarnas försvar får jag väl säga att dom under jullovet har faktiskt hjälp till med....... nej jag kom faktiskt inte på nåt. Med lite hot och utpressning kanske jag kan få dom till att plocka bort sin egen tallrik i alla fall det vore ju en klar förbättring mot nuläget.
Ok jag vet att jag får skylla mig själv så det behöver ni inte tala om.

Är det nån mer än vår familj som känner av julen i plånboken?

När jag kollade mitt konto förut såg jag att julen är dyr.
Varför bränner man så mycket pengar på en högtid varje år och får vända på slantarna hela januari sen.
Varje år intalar jag mig att det behöver inte va så mycket paket. Iår köpte jag inte många paket men har man tonårsbarn så kostar det.
En tröja var till dom stora det är ju 1200 bara där. Dom små köpte jag både tröja och byxor till och det var inte ens i närheten av dom andras summor i alla fall.
Dom små blir ju glada för en leksak för nån hundring men dom stora vill ju ha mobiler och sånt.
Jag får öppna ett julsparande till nästa år.

Jag hade tre svarta amerikanska män inne på macken förut

Dom var glada över "the snow", " its so lovely",  "the swedish people is so nice" , " we love Sweden".
Jag kände till slut hur leendet fastnade i mungipan efter ett tag.
Den ena killen frågade efter " can I have your mobilenumber?" "I want to call you sometime"
Ja eller hur!!
Som om han egentligen är intresserad av en bensinmackskassörska mitt ute på E22an i Sverige.
Naturligtvis sa jag "no I dont think so" vänligt men bestämt.
Det var trevligt till att börja med att dom var positiva och glada men.... nja jag vet inte hur äkta det där var egentligen.

Jag har svårt att släppa Viktoria Beckham

Jag funderar på alla som avundas dom "rika och vackra". Vad är det egentligen att va avundsjuk på.
Deras liv går ut på att jagas av paparazzis och svälta sig.
Jag skulle självklart vilja ha pengar men inte så mycket. Vad ska man köpa till sina barn när dom redan fått allt dom pekat på.
Hur ska jag kunna ha ett normalt förhållande med min man när alla kvinnor jagar honom för pengarna.
Klart att dom skiljer sig hela tiden.
Om inte båda är rika från början kan man ju inte veta varför den andra vill ha en.
Jag skulle inte kunna lita på mina vänner heller. Folk skulle bara hålla med mig hela tiden för att fjäska in sig.
Jag är nog glad att jag är den jag är.
Jag har vänner som inte hycklar utan dom är på riktigt. Pengar köper faktiskt inte lycka.
Jag kan visserligen erkänna att pengar kan göra livet lite roligare och lättare förstås.

Jag bestämde mig tidigare idag för att göra nåt åt min vikt

Nu har jag ägnat en timme åt att se ett program med Viktoria Beckham.
Jag vet inte om det är så viktigt längre. Visst jag behöver fortfarande göra nåt åt min vikt, men jag vill aldrig bli som kändisarna.
Det står om bantning i varenda tidning och alla hemska program som du är vad du äter och sånt skit.
Jag tror det är därför dom tjocka blir tjockare och dom smala smalare.
Antingen blir man påverkad av propagrandan och bantar massor eller annars klarar man inte pressen på idealet utan frossar.
Du är vad du äter kan jag inte ens titta på. Jag blir galen av såna program. Deltagarna matas med alger och dom pressar ner deras självfortroende i golvet. Dessutom ska dom bajsa i en burk och sen ska dom undersöka avföringen med masker för näsan!!!! Vem söker till det skitprogrammet.
Jag ska i alla fall hitta min motivation och ta tag i mitt ätande snarast. Jag säger till när jag hittat den.

Jag har kunder som luktar

Det finns många bönder i närheten. Dom gör ett jättebra arbete absolut. Inget ont om dom. Men den lukten.
Ibland kommer dom in med storstövlarna och då ramlar det av saker som luktar på golvet.
Jag kommer aldrig att bli bonde.
Nu kommer det ta mig en kvart minst att vädra ut lukten från den senaste.

Idag är det inget kul att va mackägare

Och det är den där förbannade regeringens fel.
Igår höjde dom skatten på bensin och diesel och idag kom höjningen på snus och vid nästa leverans kommer höjningen på cigarretter.
Det är inget kul att få gnället. Jag kan ju inget göra åt det. Var det verkligen nån av dom som röstade på alliansen som på allvar trodde att nåt skulle bli bättre.
Visst är man heltidsarbetande med dyr villa (utan lån), inga sjukdomar i familjen, ingen bil och inga laster så kan det nog va bra.
JÄVLA MODERATER!

Idag var jag slut

Jag la mig nio igår och vaknade halv tio idag. Hade jag inte ställt klockan kunde jag sovit mer.
Igår kväll var jag och Ann-Kari på bio. Vi såg Förtrollad. Den passade kanske mest till barn men eftersom jag var trött så var det lagom underhållande så igår var den perfekt.
Barnen har badat idag på morronen och parfymerat sig och haft vax i håret. Det är ju bra att dom är måna om sitt utseende men det tar tid. Ska bli spännande att se hur länge det håller i sig. Emil sa att han var tvungen att lukta gott för han skulle träffa Felicia idag och hon kanske vill ge honom en puss om han luktar gott.
Nu ska jag ta tag i mitt jobb.
Hej så länge

Jag undrar hur jag kommer att minnas 2008

Jag har ju haft ett par jobbiga år nu med barnen och så. Nu känns det som att den biten kommer att bli bra. Emil är ju så gott som torr och det friska ögat verkar ju hålla sig friskt ett tag till. Nicko verkar må bättre och är mycket lättare att tas med hemma. Koffe har som vanligt inga större problem han verkar ju va född under nån tursam stjärna han glider fram i tillvaron. Fabbes diabetes är väl det mest centrala problemet för tillfället.
Chanserna för ett lugnt år ser väl under omständigheterna rätt skapliga ut.
Jobbmässigt är det bara att kämpa på men det är inga problem bara mina barn mår bra. Det är jobbigt att lägga energi på jobbet när det är mycket problem hemma och på skolorna.
Det jag planerar att ändra på det här året är väl kontakten med mina vänner. Jag har knappt haft tid med dom nånting så det får bli skärpning.
Jag skulle väl även vilja få mer tid att läsa det har jag oxå saknat.
Får se hur det blir. 
 
  GOTT NYTT ÅR PÅ ER I ALLA FALL.

Det blev en trevlig kväll

Kim och Linda kom efter vi ätit mat. Vi åt efterrätten ihop och barnen lekte till halv två.
Det var lugnt trevligt och lagom.
När Ronnie först sa att dom skulle komma var jag nog lite negativ om jag ska va ärlig.
Jag var lite trött efter allt på sista tiden och kände inte alls för att va social. När dom väl kom var jag glad att vi inte satt själva. Linda är väldigt trevlig och jag känner mig inte obekväm eller så med henne så det var jättekul.

Jag tänkte på det när vi stod utanför och tittade på allas raketer att det är ju massor av pengar folk skjuter upp varje nyår. Varför egentligen? Det är en miljöfara, det är dyrt, folk skadar sig, hundar lider i flera dar( för att idioter inte kan hålla sig med att skjuta av bara vid tolvslaget utan börjar en vecka innan och håller på en vecka efter). Jag förstår att det måste finnas nån tjusning eftersom det är en sån jätteindustri. Kan nån förklara det för mig bara så jag förstår.
Med tanke på miljön och och olyckor borde dom kanske fundera på att förbjuda för allmänheten och kommunerna kunde ordna med det som dom gör vid valborg. Varje år står det på förstasidan i tidningen om alla tragiska olycker som blir av att vi vanliga Svenssons tror att vi kan det där med krut med lite sprit i kroppen.

RSS 2.0