Jag såg på lyxfällan igår

Ronnie tyckte jag var jättetråkig som klagade på programmet hela tiden. Jag brukar tycka att det är rätt intressant att se hur dom löser andras penningproblem men igår förstod jag ingenting av deras lösningar.
Killen var nyseparerad. Han hade barnen varannan helg men ville ha dom mer, bodde i en tvåa, jobbade heltid och hade skulder på 300tusen som han skaffat tillsammans med sin förra sambo.
Hon hade inga inkomster så han fick ta skulderna. Underligt nog hade dom delat lika på bohaget när dom separerade trots att det var han som fick ta alla avbetalningar på sakerna. Rimligtvis kan man då tycka att han skulle få sakerna som han betalar av på men inte där inte.
Lösningen som dom hjälpte honom med till slut var:
Ett extrajobb på helger och kvällar.
Jättebra att han ska jobba typ 80 timmar i veckan. När ska han då ha sina barn och hur utbränd kommer han inte att bli också. Det kan väl va en sak att jobba extra timmar på sitt jobb men att skaffa ett jobb till vid sidan av.

Försöka skriva om lånen på en och samma bank.
Det är ju alltid bra att samla lånen på samma ställe men grejen var att banken gick inte riktigt med på det till hundra. Kravet var att han skulle lägga över sina lönekonton och räkningar på den banken och om dom såg efter ett halvår att han hade skött sig så skulle dom ta en ny diskussion så inget blev riktigt bestämt.

Dom sålde honoms moped.
Dom fick 4500 för mopeden och betalade av på hans enorma skulder med dom. Dom pengarna gör knappast varken från eller till. Nu blir han istället tvungen att åka mer med bilen som drar mer bensin än en moped. Varför inte försöka dra ner på bilåkandet istället när han inte har sina barn?

Dom hjälpte honom att gå med i sitt gamla innebandyklubb igen.
När ska han hinna och orka träna mellan barnen och jobben? Skulle han vilja träna innebandy skulle han nog kunna söka upp klubben själv.

Deras present till honom en månad senare var inredning till ett barnrum.
Var ska han ha dom möblerna? Han bor i en trång tvåa!! Ska han fixa barnrum i hallen eller?!

Hela programmet kändes bara löjligt. Dom hade inte gjort nån mer skillnad på hans situation än att hjälpt honom till mer jobb. Dom upplyste honom om att om han tar alla pengar från extrajobbet och lägger på amorteringar på lånen så skulle han va skuldfri om 6 år.
Han missar hela sina barns uppväxt och antagligen är han sjukpensionär av utmattning vid det laget.
Jag förstår att det inte går att trolla men att le och låtsas som att dom har löst situationen åt honom bara för att programideén bygger på att dom ska lösa alla fall.
Varför inte bara erkänna att hans situation var hopplös. Han lever ju kvar i samma vardag fortfarande även om tvkamerorna har slocknat.
Jag tycker synd om killen. Konstig tjej han hade som har mage att lämna honom med alla skulder och dessutom ta emot underhållet varje månad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0