Trött

Idag har varit en trött dag. Ronnie lurade mig att se båda Änglagårdfilmerna igår kväll så det blev alldeles för sent i säng. Idag var jag dessutom tvungen att börja vid sex så det innebar en timme mindra på morgonen. När jag åt frukosten på Elfa förut höll jag på att somna med äggmackan i hand men jag lyckades på nåt sätt genomlida hela dan.
Jag hade bestämt mig för att ta mig ner till stan idag och leta upp en fin rosa klänning till lilla Evelyn som ska komma imorgon för det var det enda hon hade önskat sig i julklapp så det tyckte jag kunde vara kul att ge henne men näre jag kom hem la jag mig o vilade en stund och råkade naturligtvis somna. När jag vaknade var alla affärer stängda så klänningen blev aldrig inhandlad tyvärr.
Imorgon ska jag städa Kvantum så då får jag smygtitta lite om dom kanske har nån docka eller nåt jag kan köpa istället.
Nu borde jag kolla upp lite recept på nyårsmat till imorgon så jag kan handla när jag har städat klart men jag kan inte bestämma mig för vad vi ska äta riktigt än.
Nötkött måste det bli i alla fall eftersom ronnies lillebror inte äter gris men det är allt jag vet. Tyvärr äter vi själva aldrig nötkött knappt så jag vet inte om jag är så bra på att tillaga det. Potatisgratäng var jag inne på ett tag tills jag kom på att min assistent är trasig så det innebär att jag måste skiva all potatis för hand i så fall och det lät inte så kul. Förrätt är ett stort frågetecken och efterrätten står mellan cheesecake och pannacotta.
När jag väl bestämt mig för vad vi ska äta och handlat hem allt så visar det sig säkert att Kaliffa och Teresia inte kan komma eller nårt så vi sitter här själva med oxfile och pannacotta i mängder men det är väl risker man får ta.
Dax att sova och ställa in klockan på halv sex så jag kommer till jobbet i tid.

Mellandagar

Julen är slut och nu väntas nyår in.
Barnen blev nöjda med julen och klapparna. I alla fall 3 av dom för Choffestackarn har fortfarande inte fått två av sina klappar eftersom hans mamma är smart och beställer på internet. Nån gång lär dom väl dyka upp i alla fall får jag hoppas.
Själv fick jag jättebra julklappar och är supernöjd. Barnen hade verkligen lagt ner hela sin själ i presenterna. Emil köpte ett JÄTTEfint halsband som han alldeles själv hittade på Guldfynd och av Fabian fick jag en skål som han gjort själv på träslöjden. Det var mycket omsorg och kärlek i den skålen kan jag lova. Dom stora grabbarna hade tänkt efter vad deras mamma gillar mest och gått ihop och köpt Michael Jackssons nya skiva och  dessutom fick jag en jättefin ängel av Nicko. Det känns extra roligt att få julklappar av barnen när man ser hur mycket engagemang det ligger bakom varje present. 
 
Jag hade tagit ledigt torsdan innan jul för att få lite tid till sista inköpen och kanske lite slapp. På onsdagkvällen kom naturligtvis febern smygande på mig så ända sen den kvällen har jag varit dunderförkyld och haft feber till och från. Det har varit en pina att jobba idag men med lite panodil och god vilja går det mesta.
Idag har min svåger varit här och vi har suttit och pratat om ifall han och hans fru och Ronnie och jag skulle åka och se på när deras lillebror spelar med sitt band i Norrköping. Det skulle verkligen vara jättekul att få se dom live. Ronnie och jag kommer hur som helst att åka men det återstår att se om vi får sällskap eller inte.
Kaliffa ska komma hit till nyår med sin familj så vi får be honom att boka några biljetter till oss.

Nu är det dax för mig att lägga ifrån mig datan och gå och sova så jag kan försöka vara lite utvilad till ännu en tuff arbetsdag imorgon. Antagligen blir det panodil även imorgon för det verkar inte ge med sig än i alla fall.

Min helg

Igår blev det julbord med Ronnies jobb. Mycket trevligt och mycket gott. Vi ville knappt åka hem. Vid tolvtiden var vi ändå hemma men då var det lögn att somna. I alla fall för mig. Ronnie snarkade så fort han la ner huvet men jag vände och vred mig en stund och till slut tände jag och läste en stund. Jag ställde väckarklockan på 8.15 eftersom jag skulle städa ett objekt vid 9. Jag har dessutom jouren den här helgen men jag höll tummarna för att alla skulle komma till sina jobb idag.
Vid 1 släckte jag och somnade och 4 timmar senare ringde jourmobilen! Kvantumstäderskan var sjuk. Det var bara att bita i det sura äpplet och bege sig upp och åka dit. Direkt efter Kvantum fick jag bege mig till mitt andra städ så jag var hemma vid halv elva igen.
Småtrött och smågrinig tänkte jag att jag skulle lägga mig på sängen en stund och läsa i en tidning och vila när jag hade ätit frukost men det blev ändrade planer. Åsa ringde och frågade om jag ville med ner till stan och det lät mycket trevligare än att ligga i sängen.
Efter fika, shopping och mathandling kom jag hem. Då kommer nästa oväntade händelse för dne här helgen. Nicko har slagit i handen och hade en sned lillfingertopp som var svullen.
Jag ringde sjukvårdsupplysningen för att få en tid till doktor. Som vanligt hamnar man i telefonkö men nu för tiden är det ju så fiffigt att man kan lämna sitt nummer och bli uppringd. Väntetiden var på 40 minuter och när sköterskan äntligen ringde upp sa hon till oss att åka till akuten.
På akuten satt vi tillsammans med 3 pensionärer. Tvn stod på och det var det ena märkliga programmet efter det andra. Vi började med antikrundan och gick efter det vidare till helgmålsbön och sportnytt. Pensionärerna verkade tycka det var bra program så jag vågade inte slå över. Efter nyhetern kom det nåt program som hette målningar som upprör eller nåt sånt. Tråkigare program har jag aldrig varit med om. Stillbild på en tavla och en monoton röst som analyserade målningen och ansiktsuttryck i detalj. Till slut tröttnade vårat sällskap till och med på programmet och började muttra lite och  då passade jag på att fråga om jag fick byta kanal.
Till slut hamnade vi på barnkanalen. Det fick bli ett program om ett skåp som förvandlade böcker till tårtor. När man sen åt tårtan så hade man hela boken i huvet. Mycket overkligt men bättre än målningen som upprör i alla fall.
Vi blev väntandes några timmar och till slut kom det äntligen vem vill bli miljonär på tv. Precis då kommer naturligtvis doktorn. Sen gick det i rask takt. Först undersökning och efter det röntgen. Tillbaka ner på akuten igen och doktorn kommer in och meddelar att det har gått sönder benflisor i fingertoppen. Han kommer in med en låda med olika storlekar på skenor och fixerar lillfingret.
Nu blir det skena för Nicko dygnet runt i 6 veckor och efter det skena på nätterna i ytterligare 6 veckor.
Frågan är hur Nicko ska kunna laga mat på skolan och svabba golven på sitt rum nu. Det blir nog jag som får ta hans jobb dom närmaste 6 veckorna.
Nu sitter jag och funderar på om jag ska lägga mig så jag är pigg imorgonbitti ifall nån ringer sig sjuk igen.
Vissa helger blir inte som man tror. Det här är en sån helg. 4,5 timmars jobb på lördagsmorgonen hade jag inte planerat, shopping var oväntat och 4 timmar på akuten var definitivt otippat. Den enda positiva överaskningen var ju shoppingen. Jag hade dessutom planerat in ett biobesök men det blev det inget med heller.
Nu får jag väl se vad morgondagen har att erbjuda mig för trevligt.

Sjuka pojkar

Mina två minsta pojkar ringde mig på jobbet och sa att dom har ont i huvud och mage. Jag har alltid så svårt för att bestämma mig för att gå hem från jobbet för jag känner mig skyldig till extrem lathet om jag inte jobbar men idag är Ronnie på kurs i Linköping. Jag frågade Leffan lite försiktigt om vi hade mycket jobb idag och eftersom han vet hur jag är så bestämde han åt mig att jag skulle gå hem med omedelbar verkan. Hade han sagt att jag skulle stanna kvar och jobba så hade jag gjort det med. Jag är en väldigt velig människa och därför är det bäst om nån annan tar mina beslut åt mig ibland. Jag hade mina funderingar på att låta grabbarna klara sig själva men jag vet att det är bäddat för problem.
Dom skulle ha ringt ihjäl mig och jag skulle ha fått gå ifrån för att köra hem lunch till dom så jag hade inte varit så mycket att ha på jobbet i alla fall med andra ord.
Jag får utnyttja den här dagen till en vilodag för mig själv också.
I eftermiddag ska vi träffa föräldrar till en pojke som vi kanske ska ta hand om genom soc varannan helg. Ska bli kul att se om dom godkänner oss till sin lilla son.

Pizzalunch

Min chef tyckte vi hade gjort väldigt bra ifrån oss vid ett par tillfällen den senaste tiden så han belönade oss med pizzalunch idag.
Jag beslutade mig för en vesuvios med kebabsås. Eftersom jag inte äter en hel pizza och jag såg att det råkade komma in flera av utejobbarna precis när vi skulle äta så halvade jag min pizza och la den ena halvan vid sidan av. Jag erbjöd min arbetskamrat halvan men tyvärr äter hon inte griskött så det gick inte. Jag såg nästa arbetskamrat att erbjuda pizza men där gick jag också bet eftersom hon inte äter kött överhuvudtaget. Tredje arbetskamraten är inte så jättebra på svenska ibland så hon förstod inte vad jag menade utan hann stoppa in sin finduspaj i micron innan jag hann pracka på henne halvan.
Det slutade med att jag fick försöka äta upp hela själv till slut.   
Gott var det i alla fall men jag har inte varit hungrig mer idag.

RSS 2.0